19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Burdur’da coşkuyla kutlandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı,Şeker Meydanı’nda Gençlik Yürüyüşü ile başladı. Öğrenci bandosu eşliğinde Şeker Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar düzenlenen Gençlik Yürüyüşü’nde Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başta olmak üzere protokol üyeleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan spor kurslarında yer alan antrenörler ve öğrenciler katıldı. Gençlik yürüyüşüne Burdur Ülkü Ocakları Teşkilatı da katıldı.
Gençlik Yürüyüşü’nün ardından Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, gençlerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar yaptığı konuşmada, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, vatan sevdamızın ve ülke gençliğimizin ortak değeridir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, size emanettir. Bu değerli emaneti, yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen vazifemizdir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik, her türlü saldırı ve tehdit karşısında, daha fazla kenetlenerek, hiçbir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyor, saygılar sunarım" diye konuştu.
Programda, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hasan Kürklü tarafından verildi.
Sportif gösteriler ve geleneksel oyunların oynandığı kutlama töreninde, Vali Hasan Kürklü de öğrencilerle tenis oynadı. Program, Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan rölyef, sabun ve keçe tablo sergisinin açılışı ile sona erdi.