Bursa’da 4. üniversitesini okuyan iş adamı, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin sınav yerini oturduğu adrese yakın bir okuldan vermesi için sağduyu çağrısında bulundu.
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni babasının vefatı sebebiyle 3. sınıfta bırakmak zorunda kalan Mehmet Fındıkkaya (49), ticari hayatını sürdürürken okumayı da ihmal etmedi. İlk olarak Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Fındıkkaya, sırasıyla aynı üniversitenin Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler bölümlerini bitirdi. Şuanda Tarih Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Mehmet Fındıkkaya, bu zamana kadar onlarca sınava girdi. Merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi’nde oturan Fındıkkaya, son sınavına şehrin bir ucunda bir okul yazılması yüzünden giremedi. Bu yüzden ilk defa sınıf tekrarı yapmak zorunda kalan Fındıkkaya, veryansın etti.
Yüzlerce öğrencinin sistem aksaklığı yüzünden mağdur edildiğini ifade eden Fındıkkaya, “Sınava girecek öğrencilerin, evlerine yakın bölgelerdeki okullara yerleştirilmesi bu kadar mı zor? Bu binlerce öğrenciyi ilgilendiren çok önemli bir konu. Arabaların boşuna harcanan yakıtları, emek ve zaman kaybı sınav yolunda meydana gelen kazalardaki can ve mal kayıpları düşünüldüğünde konunun ehemmiyetini ortaya koyuyor. Anadolu Üniversitesi yetkililerini bu hususta daha da duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.