BALKANTÜRKSİAD’ın Marmara Belediyeler Birliği’yle birlikte gerçekleştirdiği 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi (ABZ2015) kapanış töreniyle sona erdi.
Bursa-BALKANTÜRKSİAD ve Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi (ABZ2015) sona erdi. Zirvede dünyanın teknoloji devleriyle Türkiye içinden ve Balkanlardan gelen yerel yöneticiler bir araya geldi. Zirve sonunda konuk belediye başkanları memnuniyetlerini dile getirdi. Merinos AKKM’de düzenlenen zirve boyunca gerçekleştirilen toplam 16 oturumda akıllı belediyecilik, akıllı belediyecilikte bilişim, kardeş belediyecilik, belediye vatandaş ilişkilerinde teknolojinin rolü ve siber güvenlik gibi temel konular ele alındı.
TEKNOLOJİNİN AKILCI KULLANIMIYLA HALKIN REFAHI ARTACAK
Zirvenin ardından açıklamalarda bulunan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur, ABZ2015 için yoğun emek harcadıklarını dile getirdi. Teknolojinin akılcı kullanımıyla halkın refahının artacağını dile getiren Onur, “Belediyeler halka en yakın kamu kurumlarıdır. Şehirleri teknolojik alt yapı ile donatmak ve teknolojiyi bölge halkına en iyi hizmeti verecek şekilde sunmak için özel sektörün de desteğiyle vatandaşın hayat standartlarını yükseltmek amacıyla çıktığımız bu yolda 2. zirvemizi geride bıraktık. Akıllı Belediyeler Zirvesi gelecek yıl daha da büyüyecek. Zirveyle eş zamanlı olarak ilk kez gerçekleştirdiğimiz Balkan Ticaret Fuarı’nda da Bursa ve Balkanlar arasında bir sinerji meydana geldi. Aynı zamanda kültürel etkinliklere de yer vererek Balkanları Bursa’da toplamayı başardık” dedi.
ABZ2015’in kapanışında BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur ve yönetim kurulu üyeleri, katılımcılara plaket takdim etti.