Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İnşaat Fuarı’nın kentin yaşadığı hızlı gelişimi yansıttığını söyleyerek, “Türkiye büyük mesafe aldı. İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz” dedi.
İnşaat sektörünün kalbi Bursa’da attı. Bursa Yapı İnşaat 2015 Fuarı, TÜYAP Fuar Alanı’nda kapılarını açtı. Yerli ve yabancı toplam 273 firmanın ürünlerini sergilediği fuar, uluslar arası arenada büyük ses getirdi. Bursa’da bu yıl ilk kez gayrimenkulün de yer aldığı fuarı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, fuarla ilgili değerlendirmesinde, “Oldukça kaliteli ve katılımın güzel olduğu bir fuar. Bu da Bursa’nın hızlı bir gelişim yaşadığını gösteriyor. Artık kentlerimiz gelişiyor, kentlerimizle birlikte ülkemizde de büyük bir gelişim var. Ekonomik alanda da büyük bir kalkınma var ve bu da inşaat sektörüne yansıyor” dedi.
Altepe, Bursa’da güvenli yapıların inşa edilmesini yıllardır desteklediklerini hatırlatarak, “Bursa’da her alanda hem güvenli yapılar hem de estetik açıdan da şehre değer katan inşaatlar inşaat firmaları tarafından yapılıyor. Binaların sağlıklı ve güvenli olması konusunda vatandaşlar da artık bilinçlendi. Vatandaş gayrimenkul alırken yapıların güvenliğini detaylıca sorguluyor. Bu da firmaların daha titiz ve güvenli çalışmalarına sebep oluyor” diye konuştu.
Binalarda kullanılan malzeme ve imalatlarda kalitenin arttığına da işaret eden Başkan Altepe, “Hedefimiz kalite… Yapı ve inşaat sektörünün de onlarca üyesi var artık. Bursa’da sektörde de yenilikler artıyor. Fuarda ulusal ve uluslar arası yapı ve inşaat firmaları ile Bursa’nın değişik alanlarında inşaat yapan firmalar da yapılarından örnekleri sergiliyor, sunumlar da güzel” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin büyük mesafe aldığını anlatan Altepe, “İnşaat sektöründe dünyada Çin ile yarışıyoruz. Türkiye olarak önemli gücümüz var ve bu artık şehirlerde de iyice hissedilmeye başladı. Şehirler kabuk değiştiriyor. Belediyeler hareket halinde. Büyükşehir Belediyesi olarak her dokunduğumuz noktaya kaliteyi getiriyoruz. Bir tarihi eser restore edilirken bile kentsel dönüşüm yapıyor oluyorsunuz” dedi.
İnşaat fuarına Arap ülkelerinden gelen yatırımcılar da yoğun ilgi gösterdi. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar da fuardaki firmaların stantlarını ilgiyle inceledi. Fuar, Arap ülkeleri ile Türkiye ve Bursa arasındaki ekonomik potansiyeli artıran yatırımların yapılacağının da müjdesini verdi. Suudi Arabistan prenslerinden Saud Bin Abdülaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud da fuarın ziyaretçilerindendi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise inşaat sektörünün Türkiye’nin yanı sıra uluslararası arenada da yatırımları ile dikkatleri üzerine çektiğini ifade etti.