Bursa’nın yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması hedefiyle 17 ilçede çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, arazi yollarındaki düzenleme faaliyetleriyle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.
Kent merkezindeki hizmetlerini Bütünşehir uygulamasıyla tüm ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye bürokratlarıyla birlikte Akhisar-Yenisarıbey köyleri arasındaki 10 kilometrelik arazi yolunda incelemelerde bulundu. Belediye bürokratlarından bölgedeki uygulamaların detayları hakkında bilgiler alan Altepe, yol yapım çalışmalarının hayata geçirilen en önemli uygulamalardan biri olduğunu söyledi. Bursa’daki 17 ilçenin ve tüm köylerinin ihtiyaçlarına çözüm olduklarını anlatan Başkan Altepe, “İlçelere ve köylere giden yollardaki sıkıntılar artık çözülüyor. Yol çalışmalarımız Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle ortaklaşa bir şekilde sürdürülüyor” dedi.
Altepe, bir yandan şehir içi ulaşımdaki normal yol çalışmaları sürerken diğer taraftan da köylerdeki arazi yollarının düzenlendiğini anlatarak, “Köylerdeki tarla yolları da artık Büyükşehir Belediyesi ve ilçe ekipleriyle birlikte tekrar düzenleniyor, ulaşıma açılıyor. Özellikle köylerde çiftçilerin arazilerine rahat ulaşabilmeleri için tarla yollarında da özenle çalışıyoruz. Yolların düzeltilmesinin yanı sıra üzerine stabilize malzemelerle de kaplama yapılarak, uzun süre bozulmayacak şekilde, sağlam zeminli yol çalışması gerçekleştirilmiş oluyor. Böylece tüm çiftçilerin tarlalarına ulaşımı da rahatlıyor. Yollar, iş makineleri ve traktörlerin yanı sıra diğer normal araçlar için de kullanılabilir hale geliyor” diye konuştu.
Altepe, grup köy yollarının en önemli çalışmalar kapsamında yer aldığını vurguladı. Karacabey’in Akhisar ve Yenisarıbey köyleri arasındaki kara yolunun da bu kapsamda yer aldığını ve yaklaşık 2 milyon liralık yatırımla yenilendiğini kaydeden Altepe, “Akhisar, Yenisarıbey, Ortasırabey, Eskisarıbey ve Sazlıca köyleri arasındaki bu grup köy yolu, 10 kilometrelik mesafeye sahip. Çok bozuk olan yolun yenilenmesi, halkın uzun yıllardır beklentisiydi. Tarımsal üretimin yoğun olduğu, fabrikaların da bulunduğu bu yol inşallah en kısa zamanda tamamlanacak. Bölgeye büyük değer katacak” şeklinde konuştu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, ova köyleri arasındaki en hareketli bölgenin Sarıbey-Akhisar köyleri arasındaki kara yolunun olduğunu ifade etti. 10 köyün birbiriyle bağlantısını sağlayan, aynı zamanda Manyas, Bandırma ve Karacabey uzantıları da olan yol çalışmasının bölge halkının öncelikli beklentisi olduğunu kaydeden Özkan, “Yolların ortak özelliği, salçalık domatesle ilgili olmasıdır. 5 salça fabrikası bu hat üzerinde olup, köylümüzü yakından ilgilendirmektedir. Hem fabrikaya ürün götürme hem de Bandırma ile Karacabey’e ulaşım bu yoldan sağlanacaktır. Yapılmadan önce gerçekten köstebek yuvası gibiydi. Çok büyük şikayet vardı. İnşallah Büyükşehir’in desteğiyle bu meseleyi de halletmiş olacağız. Tüm köylümüze, çiftçimize hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.
Akhisar Mahalle Muhtarı Cemali Atış da yapılan yol nedeniyle Başkan Altepe ile İlçe Belediye Başkanı Özkan’a teşekkür etti.