Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve bahçe düzenlemeleri yapılan Çiftehavuzlar Mahallesi’ndeki Armutlu Cami, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunuldu.
İlçeye değer katan hizmetlere imza atan Osmangazi Belediyesi, manevi değerinin yanı sıra aynı zamanda vatandaşlar için de bir buluşma noktası olan camilerin çevresini güzelleştirmeye devam ediyor. Camilere yönelik yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında Çiftehavuzlar Mahallesi’nde yer alan Armutlu Cami’nin bozuk olan dış cephesi taraklı mozaik sıva ile kaplandı. Kapı ve pencereleri yenilendi. Caminin alt katına cami derneği ve cemaatin kullanması için iki tane oda yapıldı. Ayrıca caminin bahçesine cenaze namazları için üstünde açılır kapanır tentenin yer aldığı musalla taşı yerleştirildi. Caminin çevresi de ağaçlandırılarak bölge, amacına uygun bir görünüme kavuştu. Yürütülen çevre düzenleme çalışmaları ile yepyeni bir görünüme kavuşan Armutlu Cami, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ile cami cemaati ve mahalle sakinleri katıldı.
Törende konuşan Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak uzak yakın demeden ilçe sınırları içerisinde yer alan tüm mahallelerimize hizmet götürüyoruz. Öncelikli hedefimiz mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın günlük yaşantılarını güzelleştirecek çalışmalar yapmak. Bu çalışmalarımızdan birisi de cami çevre düzenleme çalışmalarımız. Bu kapsamda Osmangazi’de şuana kadar 34 camimizin fiziki şartlarını iyileştirdik. Camilerimizin ihtiyaçlarını giderdik. Kamulaştırmalar yaparak camilerimizin çevresini açtık. Çevre düzenlemesi ve dış cephe yenilemesi çalışmalarının dışında, ilçemizdeki tüm camilerimizin temizliklerini yapıyor, park ve bahçelerini yürütülen çalışmalarla güzelleştiriyoruz” dedi.
Osmangazi’de vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hizmetler ürettiklerini belirten Dündar, “Bir Cuma namazı için Armutlu Cami’ne geldiğimizde vatandaşlarımız bizden caminin eskiyen dış cephesini yenilememizi istedi. Bizde vatandaşlarımızın isteğine karşı duyarsız kalmayarak camimizin dış cephesini yeniledik ve diğer tüm ihtiyaçlarını giderdik. Yürüttüğümüz çalışmalarla yepyeni bir görünüme kavuşan Armutlu Camii, mahallemize ve cami cemaatimize hayırlı olsun” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da, Osmangazi’de sıkışık yapılaşmadan dolayı hizmet üretmenin zorluğuna dikkat çekerek, “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, ilçedeki fiziki tüm zorluklara rağmen Türkiye’ye örnek çalışmalar yürütüyor. Ulaşımdan eğitime, spordan sağlığa kadar her alanda çalışmalara imza atıyor. Aynı zamanda manevi mirasımıza da sahip çıkarak ilçedeki camileri de tek tek güzelleştiriyor. İhtiyaçlarını karşılıyor. Ben kendisini yürütmüş olduğu başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Kentimiz ve ilçemiz adına yaptığı tüm çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Çiftehavular Mahalle Muhtarı Mahir Albayrak ise, Başkan Dündar’ın mahallelerinden hiçbir zaman hizmetlerini esirgemediğini belirterek teşekkürlerini sundu.