Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gaziler, 40 yıl aradan sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düzenlenen gezi için İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.
İnegöl Muharip Gaziler Dernek Başkanı Selami Seymen, “Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a bizleri 40 yıl aradan sonra o mübarek topraklara kavuşturmasından dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ziyarette üzüldük. Şehit kardeşlerimizin hareketleri, yüzleri o anda gözümüzün önüne geldi. Sevindik, 40 yıl sonra o mübarek topraklara gittik. Gururlandık. Orada yine o şanlı bayrağımızın dalgalandığını gördük” dedi.
Ziyaret sırasında Kolordu Komutanının yakın alaka gösterdiğine ve duyduğu memnuniyeti dile getiren Seymen, “Duygu dolu anlar yaşandı. Komutanımız "Siz bizlere bu toprakları bıraktınız. Bizler de sizden aldığımız bu emaneti kanımızın son damlasına kadar koruyacağımıza söz veriyoruz" demesi duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Sizler gazilere değer verdiniz ve ömrümüzün bu son demlerinde o toprakları bizlere yine görme fırsatı verdiniz. Sizlere şahsım ve arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun sizler gazileri unutmadınız, gazilere değer verdiniz, inşallah yüce yaradanım da sizleri unutmaz” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Geçen hafta Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında, meclis üyesi Ahmet Kara’nın da yer aldığı 36 kişilik bir heyetle gazilerimizi Kıbrıs’a uğurlamıştık. Her şeyden önce herhangi bir sıkıntı yaşanmadan bu ziyaret gerçekleşti. Gazilerimizin birçoğu 40 yıl sonra o topraklara gitme fırsatına sahip oldu. Çekilen fotoğraflardan ve anlatılanlardan anlaşılıyor ki çok duygusal anlar yaşanmış. Deyim yerindeyse tarih yeniden canlanmış. Açıkçası gazilerimizin 20’li yaşlarda askerlik yaptıkları yerlere, 60’lı yaşlar da bir daha gitmeleri onlar adına büyük bir sevinç kaynağı. Bizim 1,5 -2 yıldır gazilerimize bu konuda vermiş olduğumuz bir sözümüz vardı. Vermiş olduğumuz bu sözü yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.
Aktaş, “İnşallah yine ilerleyen zamanlarda gazilerimizle farklı programlar yaparız. Eğer bugün ülkemiz ayakta ise, Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir ülke olarak hızla yoluna devam ediyorsa, Avrupa’nın bile ekonomik olarak geriye gittiği bir dönemde, Türkiye yatırımları konuşuyorsa, ihracatı ve istikrarı konuşuyorsa bunda şanlı bayrağımıza rengini vermiş ve bu toprakları kanları ile sulamış şehitlerimizin ve gazilerimizin çok büyük bir payı vardır. Onların haklarını asla ve asla ödeyemeyiz. Gerçekleştirilen bu gezi ile alakalı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum, inşallah farklı gezileri de hayırlısıyla, sağlıkla ve sıhhatle yapmayı rabbim nasip etsin diyorum ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.