Orhangazi Belediyesi ile Kent Konseyi, inşaatı devam eden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü’nü inceledi.
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan Yardımcıları Necmettin Şahin ve Şemsi Kılıç ile Kent Konseyi Başkanı Nizamettin Alkan, Genel Sekreter Cem Alpay, Orhangazi’de faaliyet gösteren mühendislik firmalarının yetkilileri ve teknik personelinin katıldığı gezi Orhangazi’den başlayıp Samanlı Tüneli’ne kadar devam etti. Çağlayan ve teknik personel, otoyol güzergahı üzerinden Samanlı Tüneli’ni geçerek Körfez Geçiş Köprüsüne kadar inceleme yaparak ulaştı.
Orhangazi heyeti daha sonra Körfez Geçiş Köprüsünün şantiye alanında toplantı salonunda projeyi yürüten firma yetkilileri ile bir araya geldiler. Projenin köprü etabını yürüten yapımcı firma yetkilileri Orhangazili teknik heyete yaklaşık 1 saat süren bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda firma yetkilkileri 2020’de tamamlanması planlanan projenin iki yıl öne alındığını projenin tamamlanma süresini 2018’e çektiklerini ifade etti. İstanbul-Orhangazi etabının bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını planladıklarını ifade eden firma yetkilileri, Körfez Geçiş Köprüsünün orta açıklık bakımından dünyanın dördüncü büyük köprüsü olduğunu belirttiler.
Köprü şantiyesindeki sunumun ardından Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve beraberindekiler, firma yetkilileri küçük bir gemi ile köprü ayaklarına kadar götürülerek burada incelemeler yapıldı. Çağlayan, otoyol projesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük otoyol projesi olduğunu belirterek, proje sadece bölgenin değil, Türkiye’nin kaderini değiştireceğini belirtti. Çağlayan, projenin Gebze-Orhangazi arasında kalan etabının yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve yeni yılla birlikte ulaşıma açılmasının beklendiğini belirterek, "Proje yapım süresi olarak şu anda önde gidiyor. Projenin Orhangazi ve bölgemize de çok büyük kazanımları olacak" dedi.