Bursa’da 30 yıldır eğitim veren Nilüfer Koleji’nin düzenlediği Nilüfer Matematik Olimpiyatı (BUNİMO) ödülleri törenle sahiplerine takdim edildi.
Bursa Nilüfer Koleji’nin düzenlediği 9. Nilüfer Matematik Olimpiyatı (BUNİMO) ödülleri Nilüfer Bademli Koleji’nde yapılan törenle dağıtıldı. Ailelerin ilgi gösterdiği Matematik Olimpiyatı (BUNİMO) ödül töreni Nilüfer Koleji tanıtım filmiyle başladı. Bademli Koleji’nde yapılan ödül töreninde dereceye giren ilk atmış öğrenciye altın, gümüş, bronz madalyaları sınıflarına göre verildi. İlk üçe giren öğrencilere derecelerine göre ipad mini, yarım altın ve çeyrek altın hediye edildi.
Matematik olimpiyatında ilkokul 4. sınıf birincisi Arda Coşkunyürek, 2. İrem Mutlu ve 3. Eslem Aydemir oldu. Ortaokulda 5. sınıf birincisi Çağrı Ceyhun Saldık, 2. Emre Erdem Demirel ve 3. Semih Sarıtan, .6. sınıflarda birinci Umut Yalçın Baki, 2. Berke Kağan Mermer, 3. Cemroz Güney Çiçek olurken 7. sınıf birincisi Hamza Cengiz, 2. Tugay Ülker ve 3. Selin Sökmen ödül almaya layık görüldü. Ödül alan başarılı öğrencilerin öğretmenlerine de, öğrencilerinin aldıkları derecelere göre ipad mini, yarım ve çeyrek Cumhuriyet altını ile ödüllendirilen öğretmenlere ayrıca plaket takdim edildi. En çok derece yapan öğrenciye sahip üç okula ise lazer yazıcı hediye edildi ve plaket verildi.
Bilgi çağında toplumların ilerleyebilmesi için ilmî araştırmaların vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Özel Nilüfer Koleji Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, "Bilgi çağına nesillerine hazırlayabilen toplumlar yaşadığımız kürede söz sahibi olacaklardır. Bu vakte kadar ecdadımız dünyaca saygıyla karşılanmış, hep alkışlanmıştır. O ecdadın torunları olarak bu milletin, bu toprağın evlatları olarak biz de başkalarının başarılarını konuşmaktan, onların başarılarını alkışlamaktan yorulduk. Bu anlayışla Nilüfer Eğitim Kurumları olarak her zaman insanlığı kucaklayacak anlayışla, insanlığın ortak bağı olarak kabul edilen bilimsel çalışmalarda bizim de imzamızın olması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece kendi kurumlarımızda okuyan öğrenciler değil, aynı zamanda sivil toplum örgütü anlayışı içerisinde yaşadığımız çevredeki bütün öğrencilerin yeteneklerini geliştirmesi adına bu organizasyonu yaptık"