Bursagaz bünyesinde kurulan BURAK (Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi), geçen yıl aldığı su altı dalış eğitimine bir yenisini daha ekleyerek 2 yıldızın sahibi oldu.
Geçtiğimiz günlerde Ayvalık Meline ve İlyos’ta yapılan dalış eğitimi ile BURAK ekibi su altı arama kurtarma faaliyetlerinde daha etkili rol oynayacak. Yapılan eğitimler hakkında bilgi veren BURAK Ekip Sorumlusu Yakup Akbaş, ilk gün yetkili dalış hocalarının verdiği eğitimin ardından BURAK ekibinin 18 metreye daldığını söyledi.
Eğitimde bir yıldız dalgıç adaylarının da olduğunu bildiren Akbaş, iki günlük eğitim sonunda ekip arkadaşlarının bir ve iki yıldızlı olarak TSSF’nin (Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu) verdiği dünyanın her yerinde geçerli olan balık adam sertifikasını almaya hak kazandıklarını belirtti.
İki günlük eğitime katılan ve heyecanlarını ilk günkü gibi koruyan BURAK ekibindeki arkadaşlarına teşekkür eden Akbaş, dağ ve şehirlerde arama kurtarmada tecrübe sahibi olan BURAK ekibinin su altı arama kurtarma tecrübesini de arttırmak için gayret sarf ettiklerini anlattı. Akbaş, ilerleyen günlerde sualtı ilkyardım eğitimini de alacaklarını kaydetti.