Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), körfez ülkelerinden gelen yatırımcılarla Bursa iş dünyası temsilcilerini gala yemeğinde buluşturdu. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, “Nitelikli fuar organizasyonları ile bölgemizdeki değerlerin uluslararası ekonomi ile bütünleşmesini amaçlıyoruz” dedi.
BTSO’nun TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İMSİAD) destekleriyle gerçekleştirdiği Bursa İnşaat Fuarı’nın gala yemeği Oda Merkez Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların yanı sıra Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası’ndan işadamları ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı. Gala gecesinin ev sahipliğini ise BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Şener ile Şakir Umutkan yaptı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şener, gecede yaptığı konuşmada, her yıl Arap dünyasından yüz binlerce ziyaretçinin tatil programlarında Bursa’nın ilk sırada bulunduğunu ifade etti. Arap yatırımcıların son dönemde Bursa ve çevresindeki gayrimenkul yatırımlarına hız verdiğine işaret eden Şener, bu yıl ise söz konusu yatırımların 20 bine ulaşmasının öngörüldüğünü dile getirdi. Cüneyt Şener, “Bu satın almalar, ateş çemberine dönen bir çevrede refahın hâkim olduğu ülkemize 6 milyar dolardan fazla bir sıcak para girişi anlamı taşıyor” dedi.
“YENİ YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILACAK”
Bursa’nın dünyanın en yaşanabilir kentleri arasında bulunduğunu ifade eden Şener, kent dinamiklerinin ortaya koyduğu vizyonla Bursa’nın cazibesini daha da artıracağını kaydetti. Bu yıl 13’üncü kez kapılarını açan Bursa İnşaat Fuarı’na gayrimenkul bölümünü de eklediklerini anlatan Şener, “BTSO olarak özel bir organizasyon gerçekleştirdiğimiz fuarda sektör temsilcilerimizle Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi ülkelerden davet ettiğimiz yatırımcıları buluşturduk. Fuarın önemli işbirliklerine ve yeni yatırımlara öncülük edeceğine inanıyorum” diye konuştu.
"MAYIS’TA DA EVSTİL FUARI VAR”
Şener, Bursa’ya uluslararası nitelikte 12 fuar kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bursa’mızı gelecek hedeflerine taşıyan makro projelerimizin yanı sıra gerçekleştirdiğimiz nitelikli fuar organizasyonları ile bölgemizdeki değerlerin uluslararası ekonomi ile bütünleşmesini sağlıyoruz. Mayıs ayında da ‘İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’ kapsamında ‘EvStil Fuarı’mızı gerçekleştireceğiz. Böylece Bursa, prestijli konut projelerinin yanı sıra ev modasının tüm unsurlarının da belirlendiği bir merkez olacak” dedi.
Şener, konuşmasının ardından Kerkük Ticaret Odası yetkilileri Kasım El Salihi ile Gülderen Abdulsetah Halil’e Uluşehir Bursa logolu fincan takımı hediye etti.