Bursa Milletvekili adayları, DOSAB Kömürlü Termik Santrali projesine karşı olduklarını belirten taahhüt imzaladı.
DOSAB Kömürlü Termik Santraline Hayır Platformu, çeşitli partilerden gelen 13 milletvekili adayına taahhütname imzalattı. “DOSAB Kömürlü Termik Santrali projesine, doğaya ve insana zararlı etkileri nedeniyle itiraz ediyorum. Milletvekili olmam halinde, DOSAB Kömürlü Termik Santrali projesinin gerçekleşmemesi için çaba harcayacağıma söz veriyorum” yazılı taahhüdü imzalayan CHP Bursa Milletvekili adayları Dr. Ceyhun İrgil, Mustafa Şenyurt, Gürhan Akdoğan ve İnan Keser, Orhan Sarıbak, HDP Bursa Milletvekili adayları Asiye Kolçak, Rüstem Avcı ve Özen Çerençe, Vatan Partisi Bursa Milletvekili adayları Sezai Okay, Şeref Akgün, LDP Bursa Milletvekili adayı İbrahim Durmaz ve Bünyamin Çolak, HKP Bursa Milletvekili adayı Gülsen Çevik, KP Bursa Milletvekili adayı Nevriye Çimenli, yapılması planlanan santrale karşı olduklarını açıkladı.
DOSAB Kömürlü Termik Santraline Hayır Platformu sözcüsü Ali Uluşahin, TERMİK SANTRALİN Bursa’ya ölüm saçacağını belirterek, “Gerek baca gazı emisyonları, gerek kömür tozu, gerekse katıl ve sıvı atıkları sebebiyle Bursamızda zaten iyi olmayan hava parametreleri daha da kötüye gidecek. Başta akciğer hastalıkları olmak üzere birçok sağlık sorununu da beraberinde getirecek. Fakat bütün mücadelemize rağmen ne DOSAB yöneticileri bu santralden vazgeçtiklerini açıkladı, ne de kentimizi ve ülkemizi yönetenler, bu santralden vazgeçileceğine yönelik bir açıklama yaptı. Biz halen bu açıklamaları bekliyoruz. Birçok siyasi parti milletvekili adayları buraya gelerek termik santrale karşı olduklarına dair taahhütnameyi imzalayacaklar. Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.
CHP Bursa Milletvekili adayları Dr. Ceyhun İrgil, “Bu konu ile alakadar olmayanlar, kanserden etkilenecek olanlar konuyla ilgilenmiyorlar. Ama başlarına geldiklerinde görecekler. Biz CHP milletvekili adayları olarak bu davanın peşinde olacağız” diye konuştu.
CHP Bursa Milletvekili adayları Mustafa Şenyurt ise, “Bu insanlık görevidir. Bir zehir fabrikası imal ediliyor. İnsanları katletmek, canlıları ok etmek için şehrin göbeğine santral kuruyorlar. Ben bunu bir şaka olarak kabul ediyorum. Sizin önünüze öyle bir olay atalım ki, olması imkansız. Siz bunun peşinde koşun. C biz size şaka yaptık diyelim. Ne pahasına olursa olsun, biz o fabrikaya çivi çaktırmayacağız” dedi.