Nilüfer İlçesine bağlı Doğanköy mahallesinde yapılan Türkiye’nin ilk Dini Eğitim Külliyesi’nin Camii temeli törenle gerçekleşti.
Temel atma törenine Vali Yardımcısı Bilal Çelik, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa İl Müftü Vekili İsmet Ataç, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tevfik Yücedoğru ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Vali Yardımcısı Bilal Çelik yaptığı konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek yapılan külliyenin Bursa ve çevresine büyük hizmetler vereceğini söyledi.
Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tevfik Yücedoğru ise camii yapmanın Allah’ın emri olduğunu söylerken camilerin insanları biraraya getirdiğini ve bir medeniyet oluşturduğunu belirtti.
Dini Eğitim Külliyesi Dernek Başkanı Durmuş Ayvaz, din eğitiminin fiziki mekânlarda yapıldığını ve fiziki mekânların eğitimin kalitesinde büyük rol oynadığını kaydetti. Emeği geçen herkese ve katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür eden Ayvaz, "4 minareli ve 5 bin kişi kapasiteli camiinin temeli atılırken, Dini Eğitim Külliyesi dâhilinde Kur’an kursları ve İmam Hatip Lisesi inşaatları hızla devam ediyor. Yapımı 5 milyon liraya mal olan camiinin finansmanı hayırseverler tarafından karşılanıyor" dedi.
Dini Eğitim Külliyesi Dernek Başkanı Durmuş Ayvaz , bu projeyi yıllardır hayal ettiğini söyledi. Ekibiyle birlikte başlattığı bu projenin bu aşamaya gelmesinin mutluluk verici olduğunu açıklayan Durmuş, "Meslek hayatım boyunca böyle bir projeyi başlatmak istiyordum. Kompleksin bu safhaya gelmesinde emeği geçen herkese, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İl Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a teşekkür ediyoruz. Türkiye ve Bursa’daki hayırsever kardeşlerimizden de bu güzel eserin hayat bulması için yardım etmelerini temenni ediyoruz" diye konuştu.
"TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK"
Bursa’ya yapılacak olan dini eğitim kampüsünün Türkiye’ye örnek olacağını anlatan Ayvaz, "Projenin bu aşamaya gelmesi için bayağı uğraştık. Arkadaşlarımız gayret gösterdiler. Destekler olmasaydı bu aşamaya gelemezdik. Önümüzdeki 2 ay içinde temelini atacağız. Kur’an kurslarında 400 yatılı öğrencimiz olacak. Biz Balkanlara açılan bir kapıyız. Balkanlarda birçok kardeşimiz var. Bu eğitim merkezi sadece ülkemize ve Bursa’ya hitap etmeyecek. Afrika, Balkanlar ve Orta Asya’ya yönelik bir çalışma olacak" diye kaydetti.