BUSMEK’in çalışmaları, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde gerçekleştirilen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde kurulan çadırda tanıtıldı.
Bursa İl Müftülüğü, Hazreti Muhammed’in doğumunun kutlandığı ‘Kutlu Doğum Haftası’nı bu yıl 13-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenen çadır etkinlikleriyle kutluyor. Hazreti Muhammed’in (SAV) doğumunun 1444. yıldönümünde açılan çadır etkinliğinde BUSMEK de 2. kez çadır açtı. Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tevfik Yücedoğru, Nilüfer İl Müftü Yardımcısı ve İl Müftü Vekili İsmet Ataç katıldı.
‘Hz Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ temasının belirlendiği etkinlikler, mehter takımının marşlarıyla başladı. Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Hazreti Muhammed’in ahlakını daha iyi tanımak adına etkinliğin önemini vurguladı. Konuşmaların ardından çadırları gezen protokol üyeleri, BUSMEK çadırında yapılan el sanatlarını inceledi. Her gün farklı bir el sanatının tanıtıldığı BUSMEK çadırı, etkinlikler çerçevesinde 17 Nisan Cuma gününe kadar 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak.
Ayrıca zemzem suyu ve hurmanın ikram edildiği Kutsal Emanetler Sergisi de 5 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.