Okul Sporları Şenliği ile 17 ilçede 200 bine yakın öğrenciyi sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Uluslararası Spor Festivali’ ile Türkiye’deki üniversitelerde bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversite’nin Bursa’nın gelişimine daha fazla katkı vermesi için üniversiteye desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek, uluslararası festivalin dostluk, kardeşlik ve barışa vesile olmasını temenni etti.
Bursa’yı bir taraftan spor tesisleri ile donatırken, bir taraftan da gençlerin spora yönlendirilmesi adına farklı etkinlikleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, okul sporları şenliğini uluslararası boyutta üniversiteye taşıdı. Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi’ndeki 115 öğrenci topluluğunun işbirliğiyle düzenlendiği ve 6-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Spor Festivali, Görükle Kampüsünde başladı. Kampüsteki Atatürk Anıtı’nda başlayan törenlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Rektör Vekili Prof.Dr. Tevfik Yücedoğru, atına çelenk sunup, ardından festival meşalelerini yaktı. Ardından Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile protokol üyeleri spor etkinliklerinin yapılacağı alana geldi.
Bursa’nın sporda da marka bir kent olması için bu konu üzerine hassasiyetle eğildiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, akademik kadrosuyla birlikte 70 bin nüfusa ulaşan Uludağ Üniversitesi’nin Bursa’ya daha fazla katkı sağlaması için bu güne kadar verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Gelecekte önemli sorumluluklar yüklenecek olan gençlerin, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde spor faaliyetlerinin büyük önemi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Eğitimin bir parçası olarak spor; toplumsal sağlık, huzur ve barış için insanın tüm kişiliğine katkıda bulunmaktadır. Bu sebeple hem tesis yatırımları hem de eğitimle geleceğimizin teminatı gençlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olacağız. Büyükşehir Belediyemizin desteklediği Uludağ Üniversitesi Spor Festivali, kentimizde spor kültürünün yaygınlaşması ve benimsenmesi için önemli bir organizasyondur. Burada, futboldan basketbola, masa tenisinden okçuluğa, binicilikten satranca, turnuvalardan geleneksel oyunlara kadar sporun her branşında etkinlik düzenleniyor. Spor demek, sevgi demek, kardeşlik demek, barış demek, yaşam kalitesi demek. Farklı ülkelerden sporcuların da katıldığı müsabakalarda kazananın dostluk ve kardeşlik olmasını diliyorum” diye konuştu.
Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper de, tamamen öğrenciler tarafından organize edilen spor festivalinin uluslararası boyutu sebebiyle Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilk olduğunu hatırlattı. Olimpik bilincin yerleştirilmesi açısından spor organizasyonlarını önemsediklerini ifade eden Alper, “Bu etkinlik, bilim, spor, kültür sanatın da aralarında bulunduğu 115 öğrenci topluluğumuzun katkılarıyla düzenlendi. Toplam 9 bin 700 başvurunun yapıldığı festival kapsamında 48 etkinlik ve 23 farklı branşta spor müsabakaları yapılacak. Gerek festivale verdiği destek gerekse üniversitemize sağladığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Uludağ Üniversitesi Spor Toplulukları Birliği Başkanı Mustafa Aslan da kendilerine bu imkanı sunun Başkan Altepe’ye öğrenciler adına teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, sportif etkinliklerin yapıldığı parkuru gezdi.