Suriye’de iç savaştan kaçıp, Bursa’ya sığınan ve 100 milyonda bir görülebilecek bir yetenek olarak gösterilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası kadrosundaki dahi piyanist Tambi Cimuk, Almanya’da düzenlenen uluslararası müzik yarışmasından birincilikle döndü.
Suriye’den, 2 yıl önce savaş sebebiyle 4 kişilik ailesiyle birlikte kaçarak Bursa’ya gelen ve müzik dehası olduğunun keşfedilmesi ardından katıldığı yarışmalarda peş peşe başarı gösteren Tambi Cimuk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin isteği doğrultusunda belediye kadrosuna alınmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nda çalışmaları sürdüren ve ayrı zamanda Bursa Akademix Güzel Sanatlar Merkezinde piyano eğitimlerine devam eden Cimuk, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde katıldığı ilk uluslararası yarışmadan da ödülle döndü. Almanya’nın Mühlacker kentinde yapılan The Fıfth Internatıonal Competıtıon yarışmasına katılan Cimuk, birinci oldu.
Elde ettiği başarı ile Bursa’nın adını da uluslararası arenada duyuran ve geçtiğimiz yıl aralık ayında Türk vatandaşlığına geçen Suriye asıllı Tambi Cimuk, “Çok mutluyum. Aylardır bu yarışmaya hazırlanıyordum. Bu ödülü yeni ülkem Türkiye ve barış dolu bir dünya için alıyorum” dedi.
Tambi Cimuk’u keşfedip müziğe kazandıran öğretmeni Elena Çekiç, “Henüz bir buçuk yıldır piyano çalıyor ve yeteneğiyle bizi her gün şaşırtıyor. Tambi bu disiplin ve çalışma azmiyle ülkemize birçok başarı kazandıracak. Emeğimizi boşa çıkartmadığı için öğrencime teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tambi Cimuk’un Direktörü Rüstem Avcı ise, “Biz bir imkansızın öyküsünü yaşayarak yazıyoruz. Bu kadar tatsız olayların yaşandığı coğrafyamıza böyle başarı hikayeleri de sunabilmek bizim için çok sevindirici. Tambi uluslararası jüriden tam puan alarak birinciliği hak etti. Çok çalıştı ve başardı. Bize sadece yol göstermek ve yardım etmek kaldı. Bize bu organizasyonda ve bundan sonraki bütün uluslararası organizasyonlarda destek olacak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye çok teşekkür ederiz. Tambi önce Türkiye’nin, sonra Bursa’nın ama en önemlisi dünyanın önemli bir sanat değeridir. Sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Bize bu sevinci yaşattığı için kendisine, ailesine ve çok değerli piyano öğretmenimiz Elena Çekiç’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.