Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilköğretim ve anaokulları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyası kapsamında 12 ayda 12 bin kilogram atık pil toplandı. En fazla pil toplayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için bir taraftan alt yapı yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da düzenlediği kampanyalarla yeni neslin çevre konusunda daha bilgili olmasını hedefliyor. Bu çalışmalar kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde ana, ilk ve orta öğretim okulları arasında başlatılan atık pil toplama kampanyası sona erdi. Yaklaşık 12 ay süren ve 200 okuldan öğrencinin katıldığı kampanyada, 12 bin kilogram atık pil toplanarak zehirli atıkların hava, su ve toprağa karışması önlenmiş oldu.
Kampanyada derece giren okul ve öğrenciler, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Yıldırım Beyazıt Salonu’nda yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, çevreye duyarlı bir anlayışla hareket eden okul yöneticileriyle öğrencileri kutladı. Büyükşehir Belediyesi olarak alt ve üst yapı yatırımlarının yanında çevre konusunda bilinçlendirme faaliyetlerini de unutmadıklarını ifade eden Özlükurt, “Çevreyle uyum içinde yaşamak, doğal kaynaklarımızı doğru kullanmak, çevreye karşı daha duyarlı yaklaşmak ve kirlilikle mücadele etmek sürdürülebilir çevre için en önemli adımlardır. Tüm dünya küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık gibi insanlığın geleceğini tehdit eden etkilere neden olan çevre kirliliğine karşı büyük bir mücadele veriyor. Çevre kirliliğine karşı herkesi birlik olmaya davet ediyor, daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamamızı umut ediyorum. Atık pil toplama kampanyasına katılım sağlayan okullarımızı kutluyor, panele katılım sağlayan hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Kamu kurumlarından temsilcilerin de katıldığı etkinlikte, kampanya kapsamında en fazla pil toplayan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. En fazla atık pil toplayan Başaran İlk ve Ortaokulu masa tenisi, 2 raket ve 2 topla ödüllendirildi. İkinci olan Şehit Doğan Sevinç Ortaokulu futbol, basketbol ve voleybol toplarıyla antrenman yeleği ve kaleci eldiveni, üçüncü olan IMBK Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi de satranç takımları ve satranç eğitim panosu ödülünü almaya hak kazandı. Mansiyona layık görülen okullar da spor ve eğitim setlerini teslim aldı.