İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyinin ortaklaşa düzenledikleri 4. Geleneksel Doğa Yürüyüşü 320 kişinin katılımıyla gerçekleşti.
İnegöl Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünden kalkan araçlarla Çayyaka Mahallesi Çatak mevkiinden başlayan yürüyüş İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl lisanslı dağcılar, İnegöl bisiklet kulübü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.
14 km’lik parkurun ardından doğa yürüyüşü sonrası açıklama yapan İnegöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, “Doğa yürüyüşü parkurumuz, Çayyaka Mahallesi Çatak mevkiinden başlayarak, Başalan Yaylası ve Sepetçi Yaylası gezildikten sonra Erikli Mahallesinde sona erecektir. Yürüyüşümüze İnegöl halkımızın yoğun ilgisini gördük. Tabiri caizse 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşımız bu gezimize katıldı. Bugün gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşüne olan ilgi bize gösterdi ki insanımız doğayı özlüyor. İnegöl çok ciddi bir sanayi şehri. Günlük koşuşturmacası ve yoğunluğu çok fazla. İnsanımız böyle güzel bir doğada stres atma fırsatı yakaladı. Genel anlamda da çok güzel ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı bir gezi oldu. Organizasyona emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızı kutluyorum. Tabi Kent Konseyimiz ve değerli başkanına da etkinliğe verdikleri destekten dolayı kutluyorum. Bunun gibi doğa geziler ve daha fazla spor etkinliği ile vatandaşlarımızı buluşturacağız” dedi.
Yaklaşık 14 kilometrelik güzergâh boyunca patika yollarda yürüyüş yapma ayrıcalığını yaşayan doğa tutkunları eğlenceli bir Pazar gününü geride bıraktı. İlk olarak doğaseverler çatak mevkiinden Başalan Yaylasına, oradan 2,5 km sonra, Sepetçi Yaylasına ve tekrar öğle yemeği molası için Başalan Yaylasına döndü. Yürüyüş İnegöl Belediyesinin ikramı olan öğle yemeği sonrasında Erikli Mahallesinde son buldu.
Parkurun sonunda eşsiz doğa güzelliklerinin tadını çıkaran doğaseverler, gerçekleştirilen etkinlik için İnegöl Belediyesi’ne teşekkür etti.