Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Dağ Filmleri Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı.
Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “60 yılı aşkın bir süredir dünyanın 20 ülkesinde düzenlenen festival ülkemizde 10. kez düzenleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Osmangazi olarak bu festivale ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Festival kapsamında dünyanın en iyi dağ ve doğa filmleri ile belgesellerin sunumu gerçekleştirilecek. Amacımız şehirde yaşayan vatandaşlarımızı bu tarz etkinlikler sayesinde doğa buluşturmak ve dağ, doğa, çevre, insan tanımları ile farkındalık oluşturmak ve doğa konusundaki film ve belgesel alanındaki boşluğu doldurmak” dedi.
Dağ, doğa ve çevre kavramlarının Osmangazi Belediyesi’nin olmazsa olmazları arasında yer aldığını ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin ana faaliyetlerinin başında da çevre alanında yapılan çalışmalar geliyor. Geçtiğimiz dönem ‘1 Milyon Fidan’ kampanyası ile Türkiye’ye örnek bir çalışma yaptık. Orman vasfını yitirmiş olan bölgelerimizi ağaçlandırdık. Yine geçtiğimiz dönem 500 park yaptık. Bu dönemde de Bursa’mıza 500 yeni park kazandırmayı hedefliyoruz. Çevre ve doğa ile ilgili önemli projeler hazırladık. Bunların başında Ekolojik Yaşam Merkezi, Endemik Park, Doburca Bölge Parkı ve Doğa Sporları Parkı geliyor. İnsanlar son 30-40 yıldır yoğun bir şekilde şehirlere göç ettiler. Herkesin doğal yaşama ihtiyacı var. Bu tarz etkinliklerle vatandaşlarımızı şehirde doğa ile buluşturuyoruz” diye konuştu.
Başkan Dündar, konuşmasının sonunda Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla savaşta hayatlarını kaybeden tüm şehitlere rahmet diledi. Dağ Filmleri Festivali Başkanı Murat Yılmaz da, Dağ Filmleri Festivali’nin dünyada 1940’lı yıllardan itibaren, Türkiye de ise 10 yıldır düzenlendiğini kaydederek, “Bu festival dünyada genelde dağ kentlerinde düzenleniyor. Biz henüz bir dağ kentinde bu organizasyonumuzu düzenleyemedik. 10 yılın ardından ilk kez Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir dağ kenti olan Bursa’da düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeşil Bursa’nın merkez ilçesi olan Osmangazi’ye çok yakışan bir etkinlik olduğunu düşünüyorum ve katkılarından dolayı Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
20 Mart tarihinde başlayacak ve 3 gün sürecek olan festival kapsamında Akpınar Kültür Merkezi’nde 22 yerli ve yabancı filmin gösterimlerinin yapılacağını belirten Yılmaz, “Festival çerçevesinde, doğa ortak paydasında geniş bir yelpazede spor, yolculuk, seyahat, çevre, keşif ve kültür hikayelerine dair macera ve adrenalin dolu bir çok film izleyeceğiz. Gösterimi yapılan filmler ile insanları doğal yaşamı korumaya teşvik ediyoruz ve biraz olsun kent yaşamına bir ferahlık katmayı istiyoruz” diye kaydetti.