Osmangazi Belediyesi, Küçük Balıklı Mahallesi’nde tüm fertleri hasta ve engelli olan Aydın ailesine sahip çıktı. Genetik kas erimesi hastalığından dolayı 1’i yatalak olmak üzere 4 engellinin bulunduğu aileye tekerlekli sandalye yardımında bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ailenin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli destekte bulunacaklarını söyledi.
Küçükbalıklı Mahallesi Karcı Sokakta yaşayan Aydın ailesinin fertlerinin yaşadığı drama, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar sahip çıktı. 66 yaşındaki anne Güllü Aydın’ın genetik kas hastalığı nedeniyle 30 yıldır yatalak durumda olduğu ailede, baba Mehmet Aydın (79) kalp hastalığından dolayı hastanede tedavi görüyor. Çocukları Senem Aydın (35) ile Mevlüt Aydın (37) ise, annelerinde de görülen kas hastalığına bağlı genetik kas hastası olup belden aşağısı tutmazken, bir diğer çocukları Cabir Aydın (34) ise zihinsel engelli. Aile fertlerinin genetik kas hastalığından dolayı zor şartlar altında hayat mücadelesi verdiği Aydın ailesini evlerinde ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, aileye tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Ziyarette ailenin durumu hakkında bilgi alan Dündar, “Aydın ailesinin ne kadar zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerin öğrenince, destekte bulunmak için harekete geçtik. Ailenin belden aşağısı tutmayan çocukları Senem ve Mevlüt Aydın’ın kullanabilmesi için tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Ailenin diğer konularda da ihtiyaçlarını tespit ettik. Osmangazi Belediyesi olarak elimizden geldiğince ailemize destek olacağız” dedi.
Dündar’ın hediye ettiği tekerlekli sandalyeye binerek büyük mutluluk yaşayan Mevlüt Aydın, artık sokakta rahat bir şekilde dolaşabileceğini söyledi. Başkan Dündar’a vermiş olduğu tekerlekli sandalye ve destekleri için teşekkür eden Mevlüt Aydın, “Başkanımız Mustafa Dündar, bizler için büyük bir duyarlılık göstererek evimize kadar geldi ve tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Genetik kas hastalığından dolayı belden aşağısı tutmayan Senem Aydın da, tekerlekli sandalyenin günlük hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştıracağını belirterek, “Tekerlekli sandalye sayesinde artık dışarıya rahatça çıkıp dolaşabileceğiz. Bir takım ihtiyaçlarımızı temin etmek için artık kendimiz gidip gelebileceğiz. Başkanımız Mustafa Dündar, en çok ihtiyaç duyduğumuz konulardan bir tanesini giderdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.