Çocuk edebiyatı yazarı Fatih Erdoğan, Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla öğrencilerle bir araya geldi.
Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’nin bu ayki konuğu Fatih Erdoğan’dı. Erdoğan , önce Uğur Mumcu Sahnesi’nde, ardından da Çocuk Kütüphanesi’nde çocuklarla bir araya geldi. Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen söyleşiye Üçevler Şehit Faik Gökçen İlkokulu, Abdurrahman Vardar İlkokulu, Konaklı İlkokulu, Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu, Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy İlkokulu’ndan toplam 320 öğrenci katıldı.
Yazar Erdoğan yazarlığı ve kitaplarını anlattı. Öğrencilere sık sık kendi çocukluğundan misaller veren Erdoğan bazen esprileriyle de minik okurlarını güldürdü. ‘Kitaplar beynimizden gıdıklar, ama bütün kitaplar da gıdıklarken güldürmez’ diyen Erdoğan, çocuklardan mutlaka kitap okumalarını istedi.
‘Kitaplar bazen ağlatır, ama bilgilendirir’ diyen Erdoğan, yazar olmanın sırrının kitap okumak olduğuna işaret ederek, Yazar olmanın zorlukları mutlaka vardır, fakat sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız o zorluklar sizi engelleyemez. Ben 61 yaşındayım ve 61 kitap yazdım diye konuştu.
Fatih Erdoğan, Çocuk Kütüphanesi’nde ise Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri ile sohbet etti. Söyleşiye katılan işitme engelli öğrencilere yazarın konuşması işaret diliyle anlatıldı. Burada da kitapların sihirli dünyasını çocuklara anlatan Erdoğan, 2Kitaplarımı yazarken kitaptaki kahramanın yaşadıklarını yaşıyorum” dedi.