Türkiye’nin en büyük fuarı olan Evteks İstanbul Uluslararası Ev Tekstil Fuarı’nda, Boyteks Tekstil ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.
Düzenlendiği alan itibarıyla dünyanın en büyük ev tekstili fuarlarından olan ‘Evteks İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’ 19-23 Mayıs tarihleri arasında sektörün devlerini İstanbul’da buluşturdu. Türkiye’de düzenlenen fuarlar arasında, uluslararası katılımcı çeşitliliği ve yabancı ziyaretçi sayısıyla dikkat çeken Evteks Fuarı’nı bu yıl 138 bin 368 kişi ziyaret etti. Evteks Fuarı’na, Ekonomi Bakanlığı tarafından davet edilen Almanya, ABD, Avustralya, İngiltere, Hollanda gibi çok sayıda ülke katıldı. Fuarda ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Boyteks Tekstil’in Bursa Pazarlama Müdürü Mevlüt Baydar, 1999 yılında dünyanın en büyük yatak kumaşı üreticisi olduklarını hatırlatarak, aylık 5 ile 6 milyon metre kumaş üretildiğini söyledi.
Bursa’da kurulan Boyteks Tekstil’in ise 2003 yılında kurulduğunu hatırlatan Baydar, “Çok eski geçmişi olmamasına rağmen aylık 1 milyon 200 bin metre kadar kumaş üretimi kapasitesine sahip olan, üreten, satan dünyanın IKEA gibi, Marks and Spencer, İstikbal, Bellona, Yataş, İpek, Kilim,Yağmur Mobilya,Kelebek Mobilya markaların kumaş ihtiyacını karşılayan konumundayız. Boyteks Bursa’da sadece ev içerisinde kullanılan döşemelik kumaş dışında evlerde kullanılan kadife kumaş üretimi yapıyoruz. Bu ürünümüz fuarda ciddi ilgide gördü. Kadifenin dışında ofis mobilyalarında kullanılan kumaşlar üretiyoruz. Bunların yanı sıra güneş ışıklarına karşı dayanıklı olan Outdoor kumaşlarımız var. Yunanistan, İspanya, Portekiz gibi bahçede mobilyanın olduğu yerlerde daha çok kullanılıyor ve arkasında da Boyteks gibi bir isim olunca müşteriler gönül rahatlığıyla tercih ediyor” diye konuştu.
Evteks Fuarı’nda çok ciddi bir müşteri kitlesi tarafından siparişler aldıklarını dile getiren Mevlüt Baydar, sözlerine şöyle devam etti:
“Evteks fuarı kendi sektöründe dünyanın en önemli iki fuarından birisi haline geldi. Çin’den tutun Amerika’dan, Avustralya’dan, İngiltere’den, Arap Ülkelerinden aklınıza gelebilecek her yerden ziyaretçilerimiz geliyor. İyide tepki aldık. Her sene bu şekilde 4 tane tema hazırlıyoruz. Bu fuarda da 4 tane temayla 2016 koleksiyonumuzu tanıttık. 2009 yılında 8 milyon olan Bursa Boyteks’in ihracatının 2014 yılında 45 milyon dolara geldi. 2015-2016 yılı içerisinde de aynı şekilde aynı ivmeyle devam etmeyi öngörüyoruz.”
Öte yandan Evteks İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’nda Boyteks’in standını ziyaret eden dünyaca ünlü tasarımcı Milou Ket, fuarda çok güzel lüks koyu renklerin hakim olduğunu, Türkiye’nin tasarım konusunda ikinci sıraya yerleşmeye aday olduğunu söyledi.