Bursa’da, Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti ile Bilim Şenliği kapsamında hazırladıkları projeyle sosyal sorumluluk ve bilimsel etkinliklere imza attı.
Bursa’da Gençlik Merkezine üye gönüllü gençler sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra bilimsel etkinliklere imza atmaya devam ediyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatlarıyla hızlandırılan gençlik çalışmaları aralıksız bir şekilde sürüyor. Gençlik Merkezleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Osmangazi Gençlik Merkezine üye gönüllü gençler, sosyal sorumluluk kapsamında Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Osmangazi Gençlik Merkezi Müdürü Siyami Aytar, ve BTSO Sait Ete Ortaokul Müdürü Ahmet Örenç’in eşlik ettiği gönüllü gençler ve gençlik liderleri, huzurevinde kalan yaşlılara çeşitli hediyeler verdi. Ziyaretleriyle huzurevi sakinlerini mutlu eden gönüllü gençler, eğlenceli vakit geçirdikleri yaşlıların anılarını dinledikten sonra huzurevinden ayrıldı.
Çalışmaların sürdürüldüğü bir başka yer ise Kestel Gençlik Merkezi oldu. Gönüllü gençler, “Bilim Şenliği” kapsamında hazırladıkları projelerini Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergiledi. Şenlik kapsamında bu yıl ilk kez Mayıs ayında yapılacak olan ‘Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması’ için ortaöğretim öğrencilerince hazırlanan 284 projenin ön elemeye tabi tutulmak üzere sergilendiği fuar alanında, Kestel Gençlik Merkezi lideri Sümeyra Yıldırım’ın danışmanlık yaptığı Kestel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mahmut Yıldırım ve Enes Güven de projelerini sergiledi. Tübitak 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda yarışan “Hızlı Kentleşmenin Etkisiyle Şehirlerin İçerisinde Kalan Çimento Fabrikalarının Doğal Çevre ve İnsan Yaşamı Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi” projesiyle okullarını temsil eden gönüllü gençlere proje aşamasında destek veren gençlik lideri Sümeyra Yıldırım, fuaye alanında projelerini sergileyen gençleri yalnız bırakmadı.