Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi, topluma faydalı çalışmalarda bulunmak amacıyla yeni kayıt yaptıran 40 gence yönelik tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Gönüllülük esasıyla yapılan çalışmalarda yer almak isteyen gençler, BKK Gençlik Meclisi ailesine katılmaya devam ediyor. Yeni kayıt yaptıran 40 liseli gence yönelik yapılan oryantasyon eğitimleri, BKK ofislerinde düzenlendi. Gün boyunca sürdürülen eğitimlerde, BKK Gençlik Meclisi yapısı hakkında bilgi verildi. Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri Said Hacıoğlu, Tülay Yılmaz ve Büşra Öcalan moderatörlüğündeki eğitimlerde, yapılan çalışmalar ve projeler detaylı anlatıldı.
BKK Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara, gençlerin tek bir çatı altında faydalı çalışmalar yapabilmelerinde Gençlik Meclisi’nin önemli misyon üstlendiğini anlattı. Kumbara, Gençlik Meclisi bünyesinde 6 çalışma grubu bulunduğunu, ilgi alanına göre gençlerin buralara dahil olabildiğini söyledi.
BKK Başkanı Semih Pala ise, faydalı çalışmalar yapmak için bir araya gelen ve kayıt yaptıran gençleri tebrik etti. Kent Konseyi’nin büyük bir aile olduğunu, Türkiye’nin en aktif ve en güçlü kent konseyi olduğunu söyleyen Pala, Gençlik Meclisi’nin de bu zamana kadar birçok örnek çalışmaya imza attığını kaydetti. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Pala, “Sakın kavga etmeyin, çatışmacı olmayın. Farklı görüşlerde bile olsanız birbirinizi saygı göstererek dinleyin. Kendinizi başkalarına faydalı olmak için geliştirin. Kendiniz için, aileniz için, kentiniz için, ülkeniz için çalışın, yetmez daha fazla çalışın, insanlık için çalışın. İşte Bursa Kent Konseyinin hedefi budur” dedi.