Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, geleneksel hale gelen Değerler Eğitimi Programı için Bursa’ya gelecek gurbetçileri yayla havası almaya davet etti.
Bir dizi ziyaret için Almanya’ya giden Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Ansbach ve Çevresi Türk İslam Birliği’ni (DİTİB) ziyaret etti. DİTİB’de bulunan Hilal Camii’nde din görevlisi İlhan Kaya ile görüşen Hasan Taş, gurbetçi çocukların aldığı Türkçe ve din eğitimi hakkında bilgi aldı.
Bursa’da geçen yıl düzenlenen Değerler Eğitimi Programı’nın çok faydalı olduğuna dikkat çeken Taş, “Geçen yıl gurbetçi çocuklarımız, Bursa’da hem dini bilgilerini hem Osmanlıca’yı öğrenmişler, hem de Bursa’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezmişlerdi. Bu eğitimler artık daha da geliştirilerek geleneksel hal alıyor” dedi.
Büyükorhan’ın doğa ve oksijen deposu olduğuna işaret eden Taş, “Büyükorhan’ın yaylalarında bulunan oksijen, insanların kanlarını yeniliyor, yeniden dünyaya gelmiş gibi hissettiriyor. Bu doğal güzellikler, Değerler Eğitimi Programı için Bursa’ya gelecek olan gurbetçi çocuklarımız için de iyi olacak. Değerler Eğitimi Programı’nda gurbetçi çocuklarımızı Büyükorhan’da ağırlamaktan onur duyacağız” diye konuştu.