Gürsu Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği “1. Hemşeri Dernekleri Kültür Festivali” başladı.
Bu yıl ilki yapılan Hemşeri Dernekleri Kültür Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehter Takımı eşliğinde Şaşakaldım Parkı’nda başlayan kortej yürüyüşü kapalı pazar yerinde son buldu. 4 gün 4 gece sürecek festivalde Gürsu’da faaliyet gösteren hemşeri dernekleri stant açtı.
Organizasyonda yer aldıkları için mutluluklarını dile getiren Gürsu Kent Konseyi Başkanı Osman Altaş, “Gürsu’da sivil toplum kuruluşlarının dayanışması konusunda önemli pay sahibi olan başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ise, “Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi bütün müminler kardeştir. Bizim dinimiz dil, ırk, renk, ayrımı yapmıyor. Bize, birliği, beraberliği, kardeşliği emrediyor. Biz hiçbir zaman etnik milliyetçilik yapmadık, yapmayız da. Bu vesileyle hem ilçemizde bulunan hemşeri derneklerimizin, hem de halkımızın birbiriyle kaynaşması maksadıyla bu programı tertipledik. Gürsu dayanışmada örnek bir ilçemiz. Bugün bu coşkulu kalabalık da bunun delili” dedi.
Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas da, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz, öyle şanlı, şerefli bir maziye sahibiz ki, ecdadımız hiçbir sınıf ayrımı gözetmeden dünyayı yönetmiş. Bugün de Gürsu’muzda gerek ülkemizin her bölgesinden, gerek Ahıska’dan, gerekse Suriye’den gelen kardeşlerimize ensar görevimizi büyük bir fedakarlıkla yapıyoruz. Bu vesileyle kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesini diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapacağımız hemşeri dernekleri kültür festivalleri dünyaya örnek olacaktır” dedi.