Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) hazır giyim ve konfeksiyonu imalatı ile ticaretinde faaliyet gösteren firmalar, Genişletilmiş Setörel Analiz Toplantısı’nda bir araya geldi.
BTSO meslek komiteleri, sektörlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. Hazır giyim ve konfeksiyon sektör temsilcilerinin faaliyet gösterdiği 13. ve 14. meslek komitelerinin ‘Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı’, Altıparmak Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, Meclis Başkanvekili Mesut Okyay, Perakende Ticaret Konseyi Başkanı Berna Aşıroğlu, 14. Meslek Komitesi Başkanı Serdal Gülmez, 13. Meslek Komitesi Başkanı Rıdvan Hatipoğlu ile meslek komitesi üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan İsmail Kuş, BTSO Yönetim Kurulu olarak ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ mottosuyla 16 makro projenin 7’sine start verdiklerini kaydetti. Meslek komitelerinin fikirlerine ve önerilerine önem verdiklerini belirten İsmail Kuş, Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantıları’nın sektörlerin yol haritalarını belirlediğini söyledi. İsmail Kuş, “BTSO olarak gece gündüz durmadan çalışıyoruz. Komitelerimizin fikirlerine büyük önem veriyoruz. Çalışmalarımız makro projelerimiz ile sınırlı kalmadı. Komitelerden gelen fuar, Ur-Ge, kümelenme taleplerine sonuna kadar destek veriyoruz. Biz her zaman komitelerimizin yanındayız” dedi.
Hazır giyimin Türkiye’de ve Bursa’da önemli bir istihdam kaynağı oluşturduğunu anlatan İsmail Kuş, firmaların dünya ile entegre olması için Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında fuar organizasyonu düzenlediklerini anlattı. İsmail Kuş, şöyle konuştu; “Hazır giyim, Bursa’nın lokomotif sektörlerinden birisidir. Hazır giyim sektörümüzün daha iyi konuma gelmesi açısından BTSO olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Firmalarımızın ihracatını artırmak ve katma değerli üretimi sağlamaları için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

14. Meslek Komitesi Başkanı Serdal Gülmez, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerinin ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonunu kendilerine hedef olarak belirlediklerini kaydetti. 13. Meslek Komitesi Başkanı Rıdvan Hatipoğlu da 2014 yılında yurt içinde ve yurt dışında 4 tane fuar organizasyonu yaptıklarını söyledi. Hatipoğlu, BTSO’nun desteğiyle hazırlanan Ur-Ge Projesi’nin firmalara uluslararası alanda önemli bir rekabet avantajı sağladığını dile getirdi.