Orhangazi’de bu yıl ilk defa halka açık olarak Hıdrellez kutlaması yapıldı. Hıdrellez kutlaması, bu yıl aynı zamanda 10 Mayıs Anneler Günü kutlaması olarak da düzenlendi. Programı Orhangazi Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi birlikte organize etti.
Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdrellez şenliği ilk defa halka açık olarak düzenlendi. Alana katılan herkesin Hıdrellez bayramını kutlayan Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, “Güzelliklerle hep bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk defa hıdrellez şenliği Orhangazi’de organize edildi. Her sene böyle devam edecek. Halkımız, insanlarımız hemşehrilerimiz burada coşku içerisinde bir araya gelerek, çoluk çocuk herkes bu mutluluğu birlikte yaşayacaklar” dedi.
Hıdrellez olarak adlandırılan bahar bayramının tüm milletlerin ortak bayramı olduğunu belirten Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da “Bununla birlikte Orhangazi için asfalt döküm bayramını da kutlamış oluyoruz” dedi. Orhangazi’nin her şeyin en güzeline layık olduğunu belirten Çağlayan, “İlkini kutladığımız hıdrellez şenliklerimizde Orhangazi’nin o güzel insanlarının güzel yüreklerinin buraya bir yansımasını görüyorum. Başta protokolümüz olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerimizin ve halkımızın ortak katılımı ile coşkulu ve güzel bir ambiyans oluşmuş” şeklinde konuştu. Hıdrellezin Türk dünyasında kutlanan ilkyaz bayramı olduğunu söyleyen Habibe Sivri, “Birçok gelenek ve görenek bu vesileyle yaşatılıyor. Hıdrellez toplumu canlandıran, birlik beraberliği pekiştiren bir olgudur” dedi. Belediye ve Kadın Meclisi olarak hıdrellezi geleneğini Orhangazi’de sürdürmek ve kutlamaktan gurur duyduğunu belirten Sivri, Anneler Günü münasebetiyle başta şehit aileleri olmak üzere tüm annelerin gününü kutladı. İznik Gölü kıyısındaki kutlamalarda Balkan folklor ekibi, Kafkas folklor ekibi, Belediye Bursa yöresi folklor ekibi, İpek Yolu Halk Dansları Topluluğu folklor gösterileri yaptı. Mine Acarlar’ın şiir seslendirdiği programda Bursa Büyükşehir Belediyesi Çalgıcı Mektebi sahne aldı. Solist Aysun Taşçeşme’nin konseri Orhangazililere keyifli saatler yaşattı. Hıdrellez kutlamasına katılan Orhangazili şehit annesi Sevdiye Palamut sahneye davet edildi. Anneler Günü’ndeki kutlamada evladını şehit vermiş anne Palamut’un elini öpen Kaymakam Yurdaer ve Belediye Başkanı Çağlayan çiçek ve hediyeler verdi.