Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırma işlemleri tamamlanan Hüdavendigar Mahallesi Hacıosman Bağları Camii çevresindeki binalar yıkıldı.
İmar planlarında yeşil olarak görünen bölgede kalan ve belediye tarafından vatandaşlarla anlaşarak istimlak edilen 2 bina yıkıldı. Hüdavendigar mahallesi Hacıosman Bağları Cami çevresindeki binaların yıkımı için düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar, “Planlarımızda yeşil alan olarak görülen bölgedeki binaları yıkarak hem camimizin çevresini açmış oluyoruz, hem de vatandaşlarımızın bir araya gelecekleri güzel bir park kazandırmış olacağız” dedi.
Osmangazi’de, çarpık ve plansız yapılaşmanın bir sonucu olarak, vatandaşların bir raya gelip sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirecekleri meydan, çocukların oynayabilecekleri park ve spor alanına sahip mahalle sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin bir çok mahallesinde, kamulaştırma sonucu elde edilen alanlarda yıkım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlar, ilçemizdeki plansız yapılaşmanın bir sonucu. Hüdavendigar mahallemizde de, planlarımızda yeşil alan olarak görülen bölgelerdeki binaları, vatandaşlarımızla anlaşarak kamulaştırdık. Kamulaştırdığımız binaları yıkarak, mahalle insanımızın kullanacağı güzel bir park haline getiriyoruz” dedi.
Kamulaştırılan binaların yıkılarak, yerine yapılan parklar, meydanlar, spor tesisleri ve benzer diğer yatırımların, Osmangazi’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümün de bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Sıkışık, plansız ve çarpık yapılaşmanın olduğu mahallelerimizde yaptığımız bu çalışmalarla, hem Osmangazi’ye nefes aldırıyor, hem de vatandaşlarımız için güzel, birlikte zaman geçirebilecekleri mekanlar oluşturuyoruz. Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.