Abhazya Göçmen Bakanı Vadim Haraziya başkanlığında bir dizi ziyaret için Türkiye’ye gelen Abhazya Heyeti İnegöl Belediyesi’ni ziyaret etti.
Heyette bulunan Abhazya Göçmen Bakanı Vadim Haraziya ve beraberindeki Abhazya Müftüsü Salih Kurthelia, Türkiye Abhazya Dernekleri Federasyon Başkanı Cengiz Koç, İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan, Abhazya Televizyonu Sahibi Ruslan Bey ve Abhaz misafirleri Başkan Yardımcısı Alper Taban ağırladı.
Ziyarette konuşan Abhazya Göçmen Bakanı Vadim Haraziya sözlerine kendilerini kabul ederek misafir ettikleri için İnegöl Belediyesi’ne ve Başkan Aktaş’a teşekkür ederek etti.
2 yıl önce de yine başka bir delegasyonla İnegöl’e geldiklerini söyleyen Bakan Haraziya; “Önceki ziyaretimizde Sayın Başkanımızla görüşme fırsatımız olmuştu. Kendisinin misafirperverliği, hoş sohbeti, samimi ilgisi hala hatırımızda, kendisine bu samimiyeti için bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz” dedi.
Haraziya; “Abhazya’nın 1. Cumhurbaşkanı Vladislav Ardzınba’nın 70. doğum yılı münasebetiyle bir program oluşturduk. Bunun Abhazya ayağını gerçekleştirdik. Bu programın devamını Abhaz halkının yoğun olarak yaşadığı bölgelerde devam ettiriyoruz. Bu manada buradaki Abhaz halkının kültürünü, örfünü devam ettirmeleri noktasında desteklerini esirgemediği için Sayın Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Şehrimiz Kafkasya’dan göçüp gelen hemşerilerimizin yaşadığı bir bölge. İnegöl’de de Abhazya kültürünü yaşatan bir derneğimiz var. Zaman zaman bizde İnegöl Belediyesi olarak çeşitli organizasyonlarda bu tür derneklerimizle birlikte çalışıyoruz. Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli’den gelen vatandaşlarımız İnegöl’de bir uyum içerisinde dostça, kardeşçe yaşıyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın geldiği bölgelerden kardeş şehirlerimizde var. Buralarda yaşayan dostlarımızla da çeşitli organizasyonlar vesilesiyle dönem dönem bir araya geliyoruz” dedi.
Taban konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.