Mahalle statüsüne kavuşarak İnegöl’e bağlanan 91 köy ve 4 beldeye yönelik çöp konteynırı dağıtımlarının ikinci aşaması başladı.
Eski köy ve beldelerin İnegöl’e mahalle olarak bağlanmasıyla birlikte çöp toplama hizmetini de veren İnegöl Belediyesi geçtiğimiz yıl Temmuz ayında dağıttığı 500 adet çöp konteynırına ilave olarak ikinci 500 adet konteynırın dağıtımına başladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "Eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerimizde bir kısım çalışmaları İnegöl Belediyesi olarak yapmaktayız. Bugüne kadar kırsal mahallelerimizde meydan düzenlemeleri, köprü yapımları, tretuvar çalışmaları, peyzaj çalışmaları gibi pek çok çalışma yaptık. Bu çalışmalarımız aciliyet durumuna göre peyder pey yapılmaya devam edecek. Bugün de bu çalışmalarımıza ilave olarak çöp konteynırı dağıtımı yapıyoruz” dedi.
Köyden mahalleye dönüşen tüm yerleşim birimlerinde, çöp günlerini belirleyerek haftada bir gün çöplerin toplanmaya başlandığını aktaran Yiğit, “Bu hizmetin akabinde Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz tarafından tüm köylerimiz tek tek gezilerek konteynır yer ve ihtiyacı tespit edildi. İlk 500 adet konteynırı geçtiğimiz yıl Temmuz ayında dağıttık. İkinci 500 adet ise ihtiyaca göre 4 eski belde ve 91 eski köye dağıtmaya başlandı. Tespiti yapılan köylerin konteynırları köy muhtarı ile irtibata geçilerek teslim ediliyor” diye konuştu.
Konteynır dağıtılan mahalleler ise şöyle sıralandı;
"Hamitabat 5, Güzelyurt 2, Sultaniye 2, Hocaköy 5, Bilal 5, Eskikaracakaya 2, Tüfekçikonak 6, Çavuşköy 5, Tokuş 2, Şehitler 3, Dipsizgöl 7, Maden 5, Soğukdere 2, Yiğitköy 3, Küçük Yenice 4, Babaoğlu 2, Ortaköy 2, Yukarı Ballık 3, Hayriye 4, Gedikpınar 2, Eymir 2, Oylat 10, Halhalca 6, Karalar 5, Tekke 3, İskaniye 3, Dömez 2, Fındıklı 2, Akbaşlar 4, Karagölet 4, Kulaca 4 ve Hilmiye 6 adet."