İnegöl Kent Konseyi bünyesinde kurulan ’hayvanları hakları çalışma grubu’ ile Altıeylül İlkokulu işbirliğinde hayata geçirilen proje, sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçecek.
Su damacanalarından oluşturulan sokak hayvanları besleme odağı projesi İnegöl Altıeylül İlkokulu bahçesinde kamuoyuna tanıtıldı. Türkiye’de ilk olan projeyle sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçilecek. Proje hakkında bilgi veren İnegöl Kent Konseyi Hayvanları Hakları Çalışma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, “Sokak hayvanları çöplerden yeterince beslenemiyor. Hatta atılan cam kırıklarından, ağzı katlanmadan atılan konserve kutularından ve bozuk yiyeceklerden ölen hayvan sayısı oldukça fazladır. Onlarında bu dünya üzerinde bizim kadar yaşam hakkının olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve anlatmak istedik. Çalışmalar 20 litrelik su damacanalarından yapılmıştır. Orta yerine beslenme için açtığımız bir yer var ve dışı da sprey boya ile boyandı” dedi.
Altıeylül İlkokul Müdürü Mehmet Göksu ise, projenin çok önemli olduğunu belirterek, projeye destek veren öğrencilere teşekkür etti.