Nilüfer Kadın Dayanışma Derneği, Yüzüncüyıl Mahalle Muhtarlığı Binası’nda bulunan Dernek Lokali’nin kapılarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katılımıyla açtı. Açılış sonrası başkan kadınlarla selfie yaptı.
Nilüfer Kadın Dayanışma Derneği Lokali, Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarlık Binası’nda açıldı. Açılışa dernek üyesi kadınların yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Meclis Üyesi Ferhat Yıldırım, Yüzüncü Yıl Mahallesi Muhtarı Ali Şık, 29 Ekim Mahallesi Muhtarı İsmail Keskin de katıldı.
Bursa’da 22 kadın derneğinden 12 tanesinin Nilüfer’de bulunduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınların kentin tüm olanaklarından yararlanması için çalıştıklarını kaydetti. Bozbey, “ Kadınların hayata katılmaları adına, yaşamın içinde var olmaları adına bir çok katkı sağladık. Biz kadını evde tutan değil elinden tutan bir anlayışa sahibiz. Yani yaşamın içine katan, onu sosyal yaşama katan bir anlayışa sahibiz. Nilüfer Belediyesi’nin odak noktalarından biri de eşitliktir. Bu eşitlik sadece kadın-erkek eşitliği üzerine değildir. Bunun yanında bütün katmanların yine kentin tüm olanaklarından eşit bir biçimde yararlanmasına yönelik bir anlayıştır. Onun içindir ki kadın derneklerinin her zaman yanında olduk, yanına olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Nilüfer Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nursel Demirtaş da Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, dernek lokalinin kadınların cenneti haline geldiğini söyledi.
Dernek üyeleri ve davetlilerle birlikte dernek lokalinin kurdelasını kesen Başkan Bozbey, kadınlarla birlikte özçekim yaptı ardından da kadınların el işlemelerinin bulunduğu sergiyi gezdi.