Bursa Büyükşehir Belediyesi, kale bölgesinde hayata geçirilecek olan sosyal tesis projesi için geri sayıma geçti. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, "Yeri ve konumu son derece özel olmasına rağmen değerlendirilemedi. Bu alan sadece Orhangazi için değil, tüm bölge için de bir cazibe merkezi olacak" dedi.
Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından gezilen ve projesine onay verilen Kale Sosyal Tesis projesi hazırlanmaya başladı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Cengiz Akyol ve proje çizimine başlayan yüklenici firma yetkilileri ile birlikte Kale bölgesinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan taslak proje üzerinde inceleme yapan Başkan Çağlayan, proje üzerindeki son düzenlemeleri de yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Cengiz Akyol, "Hazırlanan taslak projeye göre kale inşaatının üst bölümünde kalan bölge içerisinde düğün salonu, restoran ve kafeterya inşa edilecek. Projeye buna göre son halini verip tesis için inşaata başlamak istiyoruz. Kale bölgesinde, içinde ve çevresinde de peyzaj çalışması da yapılacak. Bu alanlar da vatandaşların kullanımına sunulacak" dedi.
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Kale’nin kullanımını yeni dönemde yeniden devraldıklarını belirterek,"Bu bölge yıllardır atıl durumda. Yeri ve konumu son derece özel olmasına rağmen değerlendirilemedi. Bu alan sadece Orhangazi için değil, tüm bölge için de bir cazibe merkezi olacak. Alt yapı ve asfalt çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Çağlayan, aynı anda sosyal projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Orhangazi artık kabuğunu kırıyor. Kısa bir gelecekte Orhangazi artık tam anlamı ile bir kent hüviyetine bürünmüş bir kent olacak" diye konuştu.