Karacabey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, muhtarlıklar aracılığıyla belirlenen üreticilere ücretsiz ceviz fidanı dağıtıyor.
Özellikle kırsal mahallelerde bulunan çiftçilerin talebi üzerine ihtiyaç duydukları ceviz fidanları Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nin encümen toplantısında gündeme getirildi. Karacabey Belediyesi’ni temsilen Ertem İşcan’ın yer aldığı toplantıda pilot uygulama olacak şekilde 8 bin ceviz fidanı alınması ve talep edilen mahallelerde dağıtımının gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Projenin onaylanması ile birlikte HAGEL’in Karacabey Belediyesi’ne aktardığı bütçe ile yapılan araştırma neticesinde çiftçilerin toplam talebinin yüzde 75’i ücretsiz bir şekilde alınarak Belediye Park Bahçeler ekiplerince 32 kırsal mahallede muhtarlıklara dağıtımı gerçekleştirildi.
Başkan Ali Özkan, “Bizler tarımın yanında olacağımızı söylemiştik. Göreve geldiğimizde de bu anlamda çeşitli çalışmalara imza attık ve bugün bunlara bir yensini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uygulama ilk olduğu için bir deneme sürecinden geçirilecek. Bir yılın sonunda yapılacak değerlendirmede bu alımlar başarıya ulaştığı takdirde ikinci fidan alımlarını yine üstlenmeye hazırız. Çiftçimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.
Belediye Park-Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yaz sezonu öncesi şehrin çeşitli noktalarında olduğu gibi yazlık tatil bölgesi Yeniköy’de de çevre düzenlemelerine ağırlık veriyor. Resmi bir şekilde kullanımı hakkının belediyeye verilmesinin ardından düzenlemelere hız katan belediye, tuvalet ve çeşmelerin bakımlarını, oyun guruplarının yenilenmesi, bank ve piknik masalarının tadilatının yanı sıra ağaçların kireçlenmesi, otluk alanların temizlenmesi gibi çalışmalarını sürdürüyor.