Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) mezunlarının geleneksel buluşmasında konuşan Okul Müdürü Yüksel Çatal, hayırseverlere çağrıda bulunarak, “Arsamız hazır, Karacabey için önemli bir ihtiyaç olan kız İmam Hatip Lisesinin yapımına hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.
Karacabey İHL mezunlarının geleneksel buluşması Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezindeki (ŞYKM) programla başladı. Marmara Bölge 1.’si İsmail Uyanık’ın Kur’an tilavetiyle başlayan programda konuşan Okul Müdürü Yüksel Çatal, İmam Hatip Liselerinin kuruluş sürecini anlattı. Bu sürecin özellikle 28 Şubat Postmodern Darbesinden aldığı darbeye dikkati çeken Çatal, “Mezun verdikleri öğrenci sayısının 3-5’lere düştüğü bu yılları çok şükür geride bıraktık. Şu anda 4 sınıfımız 14 Eylül Ortaokulu binasında eğitimini sürdürüyor. Yapımına başlanacak ek binamızla inşallah müstakil bir ortaokula ve pansiyona kavuşacağız.” dedi. Yüksel Çatal, önümüzdeki yıllarda eğitimde kız-erkek ayrımına gidileceğine işaret ederek “Arsamız hazır, hayırseverlerimizin desteğiyle neden bir Kız İHL kazandırılmasın?” diyerek çağrıda bulundu.
ŞYKM’deki programın ardından okulda devam eden etkinliklerde davetlilere pilav ikram edildi. Ayrıca AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, yapımına başlanacak ek binaların arsalarında inceleme yaparak Okul Müdürü Yüksel Çatal’dan bilgi aldı.