Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 78 sporcu ve 37 antrenörü çeyrek altınla ödüllendirdi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 2014 yılı Uluslararası müsabakalarda derece alan sporcuları ödüllendirmek adına, Bursa Valiliğince düzenlenen ’Ödül Töreni’ne katıldı. Ödül töreninde konuşan Vali Karaloğlu, "Eğer başarıyı ödüllendirirseniz artarak gelen diğer başarılara da kapı aralamış ve motive etmiş olursunuz. Yarışmalarda almış oldukları başarılarla sporcularımız zaten ödüllendirilmiş oldular. Fakat, biz bugün yine de uluslararası yarışmalarda madalya alan ’Ulu Şehrin’ sporcularını Bursa Valiliği olarak bir kez daha ödüllendirerek hem onları toplum nazarında onure ediyoruz. Bursa, 500 spor kulübü, 127 bin lisanslı sporcusuyla, 50 binin üzerinde okul sporcusuyla Türkiye’nin ’Sporcu Fabrikası’ olan güzide bir kentidir. Türkiye ile birlikte Bursa’nın da genç bir nüfusu var. Üniversite öğrencileri de dahil, yaklaşık 640 bin gencimiz Bursa da şuan da eğitime devam ediyor" dedi.
Amaçlarının ruhen, bedenen, zihnen bu gençleri en iyi şekilde yetiştir olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Geleceğimiz, gençlerimiz diyoruz. Vatanına, dinine, bayrağına bağlı, inançlı bir gençlik yetiştirirsek, gelecek bizim olacak. Bugün 78 sporcu ve 37 antrenörümüze toplam da vereceğimiz 165 çeyrek altınla ödüllendireceğiz. Sporcularımızın yetişmesinde başta aileleri olmak üzere, okudukları okullar ve kulüpleriyle antrenörlerinin çok ciddi emekleri var. Biz sporcularımızla birlikte onları da kutluyoruz. Fakat Bursa için çok daha fazla başarı beklediğimizi de ifade etmek istiyorum. İnşallah gelecek sene uluslararası müsabakalarda daha fazla sporcumuzu ödüllendiririz" diye konuştu.
Törene katılan sporcu ve antrenörlere verilen ödüllerin ardından, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi.