Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles’in Kemaliye Mahallesi’nde çökme riski bulunan köy konağını yenileyip hizmete açtı.
Büyükşehir Kanunu gündemde bile yokken Keles Süt Ürünleri Tesisi başta olmak üzere köylere sosyal donatı alanları kazandırılmasına kadar her alanda bir çok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki yatırımlara hız verdi. Tarımsal kalkınmanın sağlanması hedefiyle arıcılara kovan ve kovan altlığı, besicilere koyun, yem ve buzağı kulübesi, seracılara sera naylonu desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan dağ ilçelerini sosyal donatı alanlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Keles’in Kemaliye Mahallesi’nde bulunan ve bakımsızlık yüzünden çökme riski bulunan mahalle konağı da sil baştan yenilendi. Eski bina yıkılırken, yerine orijinal mimarisiyle yeni bir bina yapıldı. Köy kahvesi, misafirhane, mahalle muhtarlığı, doktor odası, dernek odası, kurs merkezi ve bir de çok amaçlı salona bünyesinde barındıran mahalle konağı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, Keles Kaymakamı Mustafa Türkcan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ecdadın bıraktığı yolda kararlı adımlarla ilerlediklerini ve tüm ecdat emanetlerine sahip çıktıklarını belirterek, Yörük Türkmen kültürünün merkezi olan dağ ilçelerinin de ecdat emaneti olduğunu vurguladı. Bu emanete sahip çıkmak için gerek Osmangazi Belediye Başkanlığı gerekse geçen dönem tüm dağ ilçelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Daha Büyükşehir sınırlarında değilken bile bu bölgeye süt tesisi kurduk. Şimdi artık buralar bizim sorumluluğumuzda. Her bölge ile ilgili çalışmalarımız var. Nereye et tesisi, nereye ürün toplama merkezi, nereye sulama göleti yapılacak hepsi üzerinde çalışıyoruz. Kırsal kalkınmada da örnek olmak için Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı kurduk, Tarım A.Ş’yi kurduk. Ekiplerimiz sürekli çalışıyoruz. Yıllarca bu bölge hep yatırım bekledi ama şimdi geldi. Büyükşehir ile birlikte yüzünüz gülmüş olacak. Büyükşehir her zaman yanınızda. İyi günde kötü günde yanınızdayız. Kemaliye’nin köy konağı çökmek üzereydi. Hemen çalışmalarımızı başlattık ve bugün yeni binamızı hizmete açıyoruz. Bölgeye hayırlı olsun” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe kadar gönüllere giren bir başka belediye başkanı daha görmediğini dile getiren Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ise, “Nereye gitse halkımız başkanımızı bağrına basıyor. Biz de ona layık olmaya, onun temsilcisi olmaya gayret ediyoruz. 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Seçim öncesi ne söz verdiysek bir yılda daha da fazlasını yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle önümüzdeki süreçte çok daha gazla açılış törenleri yapacağız” diye konuştu.
Keles Kaymakamı Mustafa Türkcan ile Kemaliye Mahalle Muhtarı Ali Esen de bölgeye kazandırılan mahalle konağı nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.