Engelli bireylerin yeteneklerine ve üretim potansiyellerine dikkat çekerek, toplumda farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri’nin Marmara Bölgesi finali, Bursa’da sahiplerini bulacak. Yarışma, 4 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de Merinos Gölpark’ta gerçekleştirilecek.
İlk olarak 2013 yılında başlatılan ‘Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri’nin 2.’si için çalışmalar sürüyor. Görme, işitme, bedensel ve hafif zihinsel engelli yarışmacılardan oluşan yarışma masalarına spor, sanat, siyaset, iş dünyası ve akademik dünyadan tanınmış kişiler eşlik ettiği yarışma formatı Türkiye’de ve Avrupa’da ilk olma özelliği taşıyor. Yarışma jürisinin Aşçılık Milli Takım Kaptanı Esat Özata, Avrupa Aşçılar Birliği (EUROTEG), AŞPAFED Başkanı Ümit Yüksel, Karaköy Güllüoğlu İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ile TV Programcısı ve Yazar Meltem Açıkel gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden oluşuyor.
Kurumların engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırması hedefiyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Rize Belediyesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Avrupa Aşçılar Birliği, AŞPAFED, Beykent Üniversitesi, Doğal Tarifler Yayınevi, Hacı Abdullah Et Lokantası ve Karaköy Güllüoğlu gibi kurumların işbirliğiyle Türkiye genelinde yapılacak proje bölge finalleri ilk olarak Bursa’da ardından da Rize ve Kayseri’de gerçekleşecek. Bölgelerinde 1. olan yarışmacılar, 2 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanacaklar. Türkiye çapında 1. olan ekip ise ‘Uluslararası Yemek Yarışması ve Altın Tencere Dünya Ödülleri’ yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.