Makedonya’nın Vinica şehrinden başarılı lise öğrencileri, öğretmenleri ve Orhangazi Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile birlikte Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı ziyaret etti.
Türkçe bilen öğrencilerin tercümanlık yaptığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kardeş şehirleri Vinica’dan gelen öğrencileri Orhangazi’de görmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Kardeş belediyemiz olan Vinica’da yaşayanlar olarak sizleri diğer eviniz olan Orhangazi’de ağırlamaktan mutlu oldum. Türkiye’de bulunmaktan memnun olmanızı diliyorum. Sizleri bundan sonra daha güzel bir Orhangazi’de yeniden ağırlamak isteriz. İki belediye arasındaki kardeşlik gereği kültürel ziyaretlerin gelecek yıllarda daha da sıklaşmasını arzu ediyoruz” diye
konuştu.
Çağlayan, Vinica’dan gelip Orhangazi’de yaşayan çok sayıda vatandaş olduğunu hatırlattı.
Öğrenciler Çağlayan’a hediye verdi. Başkan Çağlayan da misafirlerine Orhangazi’yi tanıtan hediyeler takdim etti. Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin eşlik ettiği kafile Orhangazi’de Ilıca, İznik gölü ve Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Önceki gün Yalova ve İznik’i de gezen heyet yarın da Bursa’yı gezecek.