Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Adayı Tevfik Topçu, Mustafakemalpaşa ilçesinde vatandaşlarla buluşup köyleri ziyaret etti.
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Topçu’ya vatandaşlardan yoğun ilgi vardı. Önce Mustafakemalpaşa sanayi esnafını tek tek dolaşan Topçu, daha sonra ilçeye bağlı Karaoğlan köyünü ziyaret etti. Burada vatandaşların coşkulu teveccühü ile karşılaşan topçu köy halkı ile yakından ilgilendi. Köylülerden destek isteyerek oy sözü alan Topçu, şunları söyledi:
“MHP iktidarında Büyükşehir Yasası’nı kaldıracağız ve beldelerinizi yeniden açacağız. Muhtarların tüzel kişiliklerini, tüzel kişiliklerin mal varlıklarını geri vereceğiz. Muhtarlara bin 400 TL asgari ücret vereceğiz. Azalara 150 TL maaş bağlayacağız. Köylerle alakalı kanunda 3 yılı gitmiş 2 yılı kalmıştır. İstisnasız bütün vatandaşlarımız su paralarından yakınmaktadır. Yarınlarda ovada ki artezyenden kullanım ve atık su ücreti alınacaktır. Köylerimizdeki emlak vergileri bile alınmaya başlanacak. Bu uygulamaları ortadan kaldırmanın yolu Büyükşehir yasasını kaldırmaktan geçmektedir. MHP olarak her şeyden önce bunu vaat ediyoruz” dedi.
"SÖZÜMÜZ DEVLET SÖZÜDÜR.."
Vatandaşlara partisinin seçim beyannamesini anlatan Topçu, şöyle konuştu:
"Bizim iktidarımızda asgari ücret net bin 400 lira olacak. Çiftçimize mazotu 1 lira 75 kuruştan vereceğiz. Emekli vatandaşlarımıza iki asgari ücret tutarında yıllık emekli desteği ödeneği verilecek. Muhtaç ailelere iş imkânı ya da 700 lira aile desteği verilecek. 65 yaş aylıkları arttırılarak 300 liraya yükselecek. Özel güvenlik görevlileri en az 2 bin 100 lira aylık alacak. Gazilerimize 3 bin 600 günde emekli olma hakkı verilecek. Milliyetçi Hareket Partisi tutamayacağı sözü vermez. Bizim sözümüz devlet sözüdür" diye konuştu.