MHP Bursa Milletvekili aday adayı Ziraat Mühendisi İnanç Bilgi Çakın, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunların artık göz ardı edilemeyeceğini, eğitim, spor, ekonomi gibi birçok alanda hazırladıkları projelerle Türkiye’nin nefes alacağını söyledi.
MHP Bursa Milletvekili aday adayı Ziraat Mühendisi İnanç Bilgi Çakın, aday adaylığını il başkanlığında yaptığı basın toplantısıyla açıkladı. Çakın, “Gençlerimizle övünen, analarımızı baş tacı olarak gördüğümüz ülkemizde gençlerimizin, çiftçilerimizin, engellilerimizin ve kadınlarımızın sorunlarını Meclis’e taşımak, çözümlerinin takipçisi ve onların sesleri olmak için vatanı satan değil satılanları geri alacak tek parti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.
Ziraat mühendisi olarak Bursa çiftçisinin sorunlarını çözecek projeler hazırladıklarını da vurgulayan Çakın, “Ziraat mühendisi olarak ülkemizde tarım ve hayvancılığı özellikle bitirmek için uğraştıklarını söylemeden geçmem mümkün değildir. Tarım şehri olan Bursamıza çiftçinin ana geçim kaynağı olan tütün, şekerpancarı, pamuk gibi ürünlerin devlet desteği ile tekrar yetiştirilmesi için çalışacağım. Doğduğu yer ve okumamış aile kaderi olmasın. İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde Ölçme Değerlendirme Birimi kurularak tüm ilçeler, okullar ve öğretmenlerin her ay başarı durumlarını takip etmeli, özellikle kırsal ilçelere bu sonuçlar doğrultusunda takviye öğretmen, ders, kurs gibi imkanlar sağlanarak çocuklarımızın doğduğu yer ve okumamış aile kadersizliğine bırakılmaması sağlanmalıdır” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE 8,5 MİLYON ENGELLİ VAR”
Bursa’da engellilerin engelsiz yaşamını sağlayacak bir proje hazırladığının altını çizen Çakın, “Engelli ailelerinin en büyük sıkıntısı çocuklarını bırakacak bir yer bulamamalarıdır. Doktora gitmek, ameliyat olmak, cenazelerini kaldırmak için bile çocuklarını bırakacak bir yer olmadığını ve kimsenin de engelli çocuklarının sorumluluğunu almak istemediklerini söylüyorlar. Türkiye’de 8,5 milyon engelli insanımızın olduğunu düşünürsek, ne kadar büyük bir sorun olduğunu kabul etmemek mümkün değildir. Engelsiz yaşam evleri oluşturarak bedensel, zihinsel, görme engelli tüm engellilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış yataklı, doktor ve sosyal hizmetleri de içeren hatta geriatri hizmetinin de verildiği bir yaşam alanı oluşturmak istiyorum” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLARI HAYATA KAZANDIRACAK PROJE
Özel spor, güzel sanatlar ve tiyatro liselerinin açılmasını sağlamak için de çalışacağını kaydeden Çakın, “Özellikle öğrenme kapasitesi düşük normal okullarda okuyup da bir meslek sahibi olamayacak ancak bunun yanında yetenekli çocuklarımızı, devlet okullarına yerleşemeyen öğrencilerimizi hayata kazandırmak için devlet desteğiyle özel spor, güzel sanatlar ve tiyatro liselerinin açılmasını sağlamak ve çocuklarımızı hayata kazandırmak istiyorum. Projelerimi hayata geçirmek ve ülkeme hizmet için siz Bursalı hemşehrilerimden destek bekliyorum. Son olarak 62. hükümet Milliyetçi Hareket’tir diyor, hepinize saygılarımı sunuyor, Allah’a emanet olun diyorum. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.
Basın toplantısının ardından kendisini desteklemeye gelen engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Çakın, sorunlarını dinleyerek uzun süre sohbet etti.