‘Bu Çocuk Nerede?’ adlı resim yarışmasının ödülleri Bursa Kent Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Bursa Kent Müzesi tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen resim yarışmasının 10.’su, ünlü ressam Malik Aksel’e ithaf edildi. Ressamın sanat üslubunu yorumlayarak bir eserinden yola çıkan öğrenciler, hayal güçlerine bağlı olarak tamamlayıp resmettikleri eserlerle dereceye girmenin sevincini yaşadılar. Genç yeteneklerin yaptıkları resimler yaratıcı kompozisyon düzenlemeleri, özgün fikirler ve teknik beceri gibi kriterler göz önünde bulundurularak titizlikle değerlendirildi.
Her yıl olduğu gibi Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim ve aynı fakültenin öğretim görevlilerinden oluşan jüri, aday olan resimleri 4 kategoride değerlendirdi. Yarışmanın ödül töreni ise Bursa Kent Müzesi Etkinlik salonunda gerçekleşti.
Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt ile Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik katıldı. Öğrencilere belgelerinin ve ödüllerinin takdim edilmesinin ardından dereceye giren ve mansiyon alan öğrencilerin resimlerinden oluşan serginin açılışı da yapıldı. Sanatseverlerden büyük ilgi gören sergi, 2 Haziran Salı gününe kadar Bursa Kent Müzesi Sergi Salonu’nda görülebilir.