Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi’nin yıl sonu sergisinde kursiyerlerin el emeği ve göz nuru eserleri görücüye çıktı.
Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin sergisi yeni Belediye İş Merkezi’ndeki sınıflarda açıldı. Kaymakam Orhan Çiftçi, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker ile çok sayıda vatandaşın katıldığı sergide ev kadınlarının el emeği ve göz nurları teşhir edildi. HEM Müdürü Remzi Ataman, 15 farklı branşta 150’ye yakın kurs açtıklarını, 2 bini aşkın kursiyerin kursları başarıyla tamamladığını söyledi. Bu yıl da okuma-yazma kursları ile aile içi iletişim kurslarına önem verdiklerini belirten Ataman, tel kırma, filografi, ipek kozası gibi el işi ve sanatlarının büyük rağbet gördüğünü söyledi.
Kaymakam Orhan Çiftçi, halk eğitim merkezlerinin insanlara meslek edinmesine imkan sağladığını belirterek, usta öğreticilere ve emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra Çiftçi ve beraberindekiler sergiyi gezerek eserleri inceledi. Kursiyerler tarafından yıl içerisinde yapılan el emeği, göz nuru eserler davetlilerin büyük takdirini kazandı.