Ata sporuna verdiği destekle ön plana çıkan Nilüfer Belediyesi, Demirci Rahvan At ve Binicilik Spor Kulübü’ne mekan sağlayarak, bu spora verdiği katkıyı gözler önüne serdi.
Yıllardır güreş, rahvan at yarışları ve son olarak Türk okçuluğuna verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi, Demirci Rahvan At ve Binicilik Kulübü’ne de mekan desteği sağladı. Kulüp açılışı için düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, meclis üyeleri ve mahalle halkı katıldı. Kulüp Başkanı Şükrettin Gedik yaptığı açılış konuşmasında Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ata sporuna destek vererek gelecek kuşaklara aktarmayı sorumluluk olarak benimsediklerini kaydeden Başkan Bozbey,”Nilüfer Belediyesi olarak bugün yine geçmişten günümüze gelen bir geleneğe katkı sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sporun her branşına yaptığımız katkılarla Nilüfer’i spor şehri yapma yolunda emin adımlarla ilerlerken, ata sporlarımıza da sahip çıkıyoruz. İşte tarihi geleneksel Çalı güreşleri, Kayapa, Akçalar rahvan at yarışları ve hatta geleneksel Türk okçuluğu bunun en güzel örneğidir” dedi.
Hedeflerinin ata sporu rahvanı, daha üst noktalara çıkarmak olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Bursa’da birçok rahvan kulübümüz var. Geçtiğimiz Aralık ayında Halk Evi’nde, rahvan kulüp temsilcileriyle bir araya geldik ve onlara kulak vererek. Görüşmede Rahvan kulüplerinin tek çatı altında toplanarak daha sistemli ve iyi şartlarda çalışmalarını sürdürmeleri konusunda görüş birliğine vardık ve modern bir tesis yapmak için adım attık. Onlara kulak vererek merkezi bir tesisi nasıl yapacağımıza birlikte karar verelim istedik. Şuanda konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yer tespiti yapılıyor. Gelecek yıl yatırım programımızda var. Tüm rahvan derneklerini tek çatı altında toplayarak daha verimli çalışmalar yapmalarını sağlayacağız. Bu tesiste hem antrenman yapacaklar hem de konuklarını ağırlayacaklar. Kısacası Nilüfer rahvanın merkezi olacak” diye kaydetti.
Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve beraberindekiler, kulübün açılış kurdelasını kesti. Başkan Bozbey, Demirci’ye girişinde rahvan atlarıyla karşılanırken, davul zurna eşliğinde kulübe kadar at üzerinde geldi.