Nilüfer Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanında kurumlara örnek olmaya devam ediyor.
TUSELOG programı kapsamında katılımcılık üzerine çalışmalarını sürdüren pilot belediyeler, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Başkan Bozbey ile bir araya geldi. Kartal (İstanbul), Çorum, Osmaniye, Akdeniz (Mersin), Denizli ve Gölcük (Kocaeli) belediyelerinden gelen temsilciler, Mahalle Komiteleri ve stratejik planlama sürecinde katılımcılık üzerine Başkan Mustafa Bozbey ile görüştü.
Konuklarına Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Bozbey, demokrasi projesi olan mahalle komiteleri modeli hakkında çalışmaları anlattı. Demokrasi kültürünün yerelden genele doğru ilerlemesi gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Maalesef Türkiye’de demokrasi kültürü henüz gelişmedi. Ülkemizde demokrasi tepeden olduğu için yerelden genele doğru yeşerme yok. Biz bu kültür ve bilincin oturması için 2009 yılında mahalle komiteleri modelini hayata geçirdik. Uzlaşı kültürü içerisinde halkın karar süreçlerinde yer almasını istedik. Şu ana kadar tam anlamıyla istenilen hedefi yakalayamadık ama, zamanla istediğimiz noktaya gelecek. Bu model zaten ileride Türkiye’de de uygulanacak” dedi.
Nilüfer’in eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor kenti olma yolunda hızla ilerlediğini kaydeden Bozbey, sosyal ve diğer projelerle ilgili bilgilerde verdi.