Nilüfer Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ’dönüşüm muhteşem olacak’ sloganıyla düzenlediği sürdürülebilir temiz çevre etkinliğine katılan Nilüferli öğrenciler serbest kürsüden temiz bir dünya istediklerini haykırdı.
Toplumun tüm kesimlerinde çevre bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilerek doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunması, çevresel faaliyetlere aktif olarak katılımın sağlanmasını hedefleyen Nilüfer Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Nazım Hikmet Kültürevi’nde dönüşüm muhteşem olacak sloganıyla düzenlenen sürdürülebilir temiz çevre etkinliğine 29 okuldan 500 öğrenci katıldı. Kurulan serbest kürsüden temiz çevre taleplerini dile getiren minik öğrenciler, büyüklerden sigara izmaritlerini yerlere atmamasını, toplu ulaşım araçlarını daha sık kullanmalarını ve atık pilleri geri dönüşüm kutularına atmalarını istediler.
Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu geri kazanım projesine 1995 yılında başladıklarını belirterek, yirmi yılda yaklaşık 54 milyon ton geri kazanım sağladıklarının altını çizdi. Adil Kayaoğlu, “Başlandığı günden itibaren hiç ara vermeksizin her gün artan tonajlarla devam eden geri kazanım projesi, 20’inci yılında 53 milyon 376 bin 500 kilogram geri kazanım toplamış olmanın gururunu yaşıyor. Bu toplama tonajı ile 635 bin 180 adet yetişkin ağacı kurtardık. Bu 150 adet kent ormanı demek, taze nefes daha çok yeşil demek. Çevrenin korunduğu kent Nilüfer’de sizle birlikte geri kazanımın 20. yılına adım atmaktan onur duyuyoruz. Evinizden kaynaklanan her türlü atığın doğru ve çevreye zarar vermeden bertarafını amaçlayan çalışmalarına her yıl yenilerini ekleyen Nilüfer Belediyesi, tadilat atıklarından, geri kazanıma, evsel atıklarınızdan, atık yağlarınıza her türlü atığın bertarafında çözüm önerileri sunuyor. Bugün burada öğrencilerimiz, gençlerimiz 2015 yılında çevre adına haklı taleplerini dile getirdiler. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak tüm canlıların ortak varlığı olan doğayı korumaya bugün burada söz veriyoruz” şeklinde konuştu.
Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen etkinliğe katılan Yüzüncü Yıl Mahalle Muhtarı Ali Şık ise, Gülümseyen Kent Nilüfer’in çocuklarının uzun yıllar boyunca sağlıklı gülümsemesi için doğaya sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.