Nilüfer Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Kültür Mahallesi’nde Kadın ve Çocuk Merkezi’ni vatandaşların hizmetine sundu. Merkezin açılışında konuşan Başkan Bozbey, “Cehaletin tek korkusu kadındır” dedi.
Nilüfer Belediyesi, kadın ve çocukların yararlanacağı yepyeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklar, kadınlar, engelliler ve yaşlılar gibi dezavantajlı gruplara öncelik veren Nilüfer Belediyesi, Nilüfer’in ilk Kadın ve Çocuk Merkezi’ni Kültür Mahallesi’nde vatandaşların hizmetine sundu. Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hizmet verecek Kadın ve Çocuk Merkezi, kadın ve çocukların farklı konulurda eğitim göreceği, atölyelere katılacağı ve çeşitli toplantılara ev sahipliği yapacak şekilde tasarlandı.
Nilüfer’de kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak olan Merkez’in açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekili adayı Şadi Özdemir, Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kadınların kent olanaklarından tam olarak yararlanmasını ve alınan kararlarda etkin rol almalarını istediklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde olması gerektiğinin altını çizdi. Bozbey, “Cehaletin tek korkusu kadındır. Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir. Şimdiye kadar, kadınlara ve çocuklara yönelik yaptığımız hizmetler, daha geniş kapsamlı bir şekilde, burada, Kültür Mahallemizde ilkini açtığımız Kadın ve Çocuk Merkezlerimizde devam edecek. Bu merkezler, mahallelerde kadınların talepleri doğrultusunda çeşitli atölye, eğitim, seminer, girişimcilik gibi konularda çalışmalara ev sahipliği yapacak. Böylelikle, kadının sosyal ve ekonomik hayatın daha çok içinde olmasını sağlayacağız. Diğer yandan bu merkezler, çocuklara hem kreş hem de öğretmenler eşliğinde ders çalışabilecekleri bir yer olacak. Yaratıcılıklarını ve mutluluklarını artıracak. Mutlu kadınlar, mutlu çocuklar, mutlu bir kent demektir. Mutluşehir Nilüfer’in sağlam temelleri işte böyle atılır” dedi.
Eşitlik, katılımcılık ve vicdan anlayışıyla farklı projeleri hayata geçirdiklerini de kaydeden Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nde dezavantajlı gruplara öncelik verildiğini söyledi. Başkan Bozbey, “Sosyal belediyeciliğin en başarılı örnekleriyle takip edilen Nilüfer Belediyesi, aynı zamanda kadın politikası olan, cinsiyete duyarlı bütçeleme yapan bir kurumdur. Biz hizmetlerimizi sunarken, çocuklar, kadınlar, engelliler, yaşlılar gibi risk gruplarını önceliğimize alıyoruz. Bütçemizi harcarken, kadınların hizmetlerimize erişmesi önceliklidir” şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından Başkan Bozbey, katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesti ve ardından da Kültür Mahallesi Kadın ve Çocuk Merkezi’ni gezdi.