Nilüfer Belediyesi, ikinci Kadın Dayanışma Merkezi’ni Görükle’de hizmete açtı. Merkez, her türlü şiddete maruz kalan kadınlara destek verecek, gerektiğinde ilgili kurumlara yönlendirecek.
Kadınların, sosyal, kültürel ve iş yaşamı içinde olması için çok sayıda projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, zor günlerinde de onların yanında. Nilüfer Belediyesi, fiziki, psikolojik, cinsel her türlü şiddete maruz kalan kadınlara destek olmak maksadıyla Görükle Kadın Dayanışma Merkezi’ni de açtı. Nilüfer Kadın Dayanışma Merkezi’nin ardından ilçede açılan ikinci merkez olan Görükle Kadın Dayanışma Merkezi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey ve CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız ’ın katıldığı törenle hizmete girdi.
Türkiye’de 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Başkan Bozbey, “Sadece 2014 yılı içinde 250 kadın, erkek şiddeti sebebiyle canından oldu. Maalesef bu ülkede cinsel istismar, hem kadınlarımıza, hem çocuklarımıza yönelik bir tehdit. Bu durum toplumun temellerini çok ciddi bir biçimde sarsıyor. Bu bir zihniyet sorunudur. Kadına yönelik şiddetin temel nedeni ‘erkeklik iktidarı’ sağlamaya çalışan zihniyetin, bunu bir sistem haline getirmesidir. Bunları söylerken bir erkek ve bir yerel yönetici olarak sorumluluğumu biliyorum” şeklinde konuştu.
Görükle Kadın Dayanışma Merkezi’nin işleyişi hakkında bilgiler veren Bozbey, “Buraya başvuran kadınlarımız, “bilgilendirme desteği” ile hukuki hakları ve bunları nasıl kullanabilecekleri konularında uzmanlarımızdan destek alacak. Ve gerekli hallerde ilgili kurumlara yönlendirmeler yapılacak. Görükle Kadın Dayanışma Merkezi’nde, “psikolojik destek” de sunulacak. Bu tür merkezlere hiç ihtiyaç duyulmaması en büyük arzumuz. Ama içinde bulunduğumuz koşullarda, biliyoruz ki ne kadar çok kadın dayanışma merkezi olursa, şiddet gören kadınlar için şiddetsiz bir hayata ulaşma imkânı o kadar çok artacaktır. Ne kadar çok sığınmaevi olursa sığınaksız bir dünyaya o kadar yakınız demektir” dedi.
Görükle Mahallesi Atatürk Caddesi’nde açılan Kadın Dayanışma Merkezi’nde bir psikolog ve bir sosyolog görev yapacak. Hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak merkeze her türlü şiddete maruz kalan kadınlar başvuruda bulunarak destek alabilecek.