Nilüfer Belediyesi’nin 28’inci kuruluş yıldönümü düzenlenen festival, Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Nilüfer Mutluşehir Festivali’nde gün boyu süren eğlence Funda Arar konseriyle doruğa çıktı.
Nilüfer Belediyesi rengarenk bir güne sahne oldu. Nilüfer Belediyesi’nin 28’inci kuruluş yıldönümü Nilüfer Mutluşehir Festivali’nde halkın katılımıyla kutlandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festival öğleden sonra başladı. Rengarenk süslenen Cumhuriyet Meydanı’nda Nilüfer’deki kadın dernekleri, üretici köylü dernekleri, rock derneğinden sanat derneğine farklı alanlarda faaliyet gösteren toplam 76 dernek, kulüp, vakıf ve eğitim kurumu stant açtı. Stantlarda dernekler ve kurumlar hem kendilerini tanıttı, hem de çeşitli gösteriler sundu.
Bazı stantlarda festivale katılanlara yöresel lezzetleri tatma fırsatı sunulurken, bazı stantlarda dernekler çalışmalarını anlattı. Meydanda yapılan çeşitli animasyon gösterileri çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekerken, alanın farklı yerlerinde kurulan 3 ayrı sahnede düzenlenen gösteriler beğeniyle izlendi. Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Nilüfer Belediyesi Dans Atölyelerinin minik dansçıları ve Nilüfer Belediye Spor Kulübü jimnastikçileri de gösterileri ile büyük alkış aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gösterileri halkla birlikte izledi. Festivale katılanların birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği Başkan Bozbey ailesiyle birlikte stantları da tek tek gezerek ilgililerle sohbet etti. Cumhuriyet Meydanı’nda renkli görüntülere sahne olan festival akşam da ünlü sanatçı Funda Arar’ın verdiği konserle devam etti. Konser öncesinde konuşma yapan Başkan Mustafa Bozbey, 1987’de kurulan Nilüfer Belediyesi’nin, 28. yaşını hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. “Benim en büyük sevdam Nilüfer’in, bizim en büyük sevdamız Nilüferin yeni yaşı kutlu olsun” diyen Bozbey, en büyük dileğinin hep birlikte Nilüfer’in tüm güzelliklerini, tüm ayrıcalıklarını daha nice yıllara başarı öyküleriyle taşıyarak tüm dünyaya örnek olmak olduğunu belirtti. Bozbey, Nilüfer’in bugününde imzası bulunan tüm Nilüferlilere, geçmiş dönem Belediye Başkanları Ziya Güney ve Faruk Baykal’a, geçmiş dönem büyükşehir belediye başkanlarına, valilere, kaymakamlara, Meclis üyelerine ve muhtarlara teşekkür etti.
Nilüfer’de halkın memnuniyet oranının Türkiye ortalamasının üzerinde bir orana, yüzde 86.5 gibi bir rakama yükseldiğini hatırlatan Başkan Bozbey, konuşmasına şöyle devam etti:
“Nilüferliler neden mutlu? Çünkü bu kentte yatırımlar, odağında insan olan bir anlayışla gerçekleştiriliyor. Çünkü bu kentte kararlar, Mahalle Komitelerimizle, vatandaşlarımızla birlikte alınıyor. Çünkü kim olursa olsun ötekileştirilmeden hizmetlere eşit bir şekilde ulaşılıyor. Ülkenin neresine giderlerse gitsinler, “Nilüferliyim” dediklerinde, “örnek ve lider” hizmetlerimizle tanınan bir kenti temsil ediyorlar. Nilüferliler mutlu çünkü, kültür sanatta da, sporda da, eğitimde de öncüyüz. Planlı bir kentin tüm olanaklarından yararlanan yurttaşlarımız, 1999’dan günümüze gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla, 10 adet kütüphane ve kültürevine, 24 spor tesisine, 232 parka, 132 km bisiklet yoluna ve daha pek çok ayrıcalığa kavuştular. Bu mutluluğu daha da artırmak, Nilüfer’de yaşayan, nefes alan her canlının, tek bir yaprağın bile haklarına saygılı bir yaşam kurmak istiyoruz. Bunu da sizlerle, hep birlikte başaracağız.”
Başkan Bozbey, konuşmasının ardından Nilüfer Belediyesi’nin kuruluşunun 28. yıldönümü için hazırlanan pastayı CHP İl Başkanı Zafer Yıldız ve Nilüfer Belediyesi Meclis üyelerinin yanı sıra, Başkan Yardımcıları ve müdürleriyle birlikte kesti. Alkışlar eşliğinde ve büyük bir coşkuyla kesilen pastanın ardından ünlü sanatçı Funda Arar sahneye çıktı.
Funda Arar sevilen parçalarıyla Cumhuriyet Meydanı’nın dolduran binlerce kişiye keyifli saatler yaşattı.